Intenzív forintgyengülés indult kedden délelőtt az MNB kamatdöntése előtti órákban. Az euró-forint 379 alól 380 fölé szúrt. Délelőtt 380,30 közelében mozgott a jegyzés. A piac 75 bázispontos kamatvágásra számít, vagyis arra, hogy az alapkamat 12,25 százalékról 11,5 százalékra csökken.

Hungarian,Forint,Us,Dollar,Exchange,Rate:,Hungarian,100,Forint,Coin
Fotó: Shutterstock

 

A délelőtti felszúrással ismét áttörte a 379,60-nál húzódó 200 napos mozgóátlagot az euró-forint árfolyama. Az elmúlt napokban ez már többször is előfordult, de egyik alkalommal sem volt szignifikáns az áttörés, rendre újra visszaerősödött a forint.

A rövid távú technikai kép felfelé mutat, egy szeptember óta tartó csökkenő trendcsatornából próbál felfelé kilépni a kurzus

– mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője, hozzátéve: amennyiben sor kerül az áttörésre, a következő fontosabb ellenállás 382,50 közelében adódhat. 

 

A forint a 14 órakor esedékes MNB kamatdöntéstől kaphat újabb impulzust, illetve a jegybanki kommentárra és a szokásos háttérbeszélgetés üzeneteire is érdemes figyelni, ugyanis ez piacmozgató hatású lehet.

Virág Barnabás alelnök nemrégiben jelezte, hogy a jegybank tervei szerint ebben az ütemben folytatódhat a kamatvágási ciklus, a kamatszint jövő februárban csökkenhet 10 százalék alá.