A Magyar Telekom gazdálkodásának főbb trendjei a harmadik negyedévben is stabilak maradtak, és az árindexálás pozitív hatása is egyértelműen megmutatkozott az eredményeken – kommentálta a távközlési vállalat szerda este publikált gyorsjelentését az Erste.

Budapest, 2022. június 6.A 2018-ban átadott Magyar Telekom és T-Systems 58 ezer négyzetméter alapterületű székháza a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Üllői út találkozásánál. A TIBA Építész Stúdió projektjeként létesült épület 2022-ben elnyerte a BIGSEE Építészeti Díjat, Public and commercial architecture (Köz- és kereskedelmi célú építészet) kategóriában.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2022. június 6.
A 2018-ban átadott Magyar Telekom és T-Systems 58 ezer négyzetméter alapterületű székháza a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Üllői út találkozásánál. A TIBA Építész Stúdió projektjeként létesült épület 2022-ben elnyerte a BIGSEE Építészeti Díjat, Public and commercial architecture (Köz- és kereskedelmi célú építészet) kategóriában.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
A Magyar Telekom székháza. Fotó: Róka László / MTI

 

Erste: a Magyar Telekom eredményei hozták a vártat

A kilenchavi teljesítmény arra utal, hogy a Telekom menedzsmentje az idei iránymutatás felső szélét célozza meg bevétel és EBITDA tekintetében is – tette hozzá az elemzőház, amely arra utalhatott, hogy a növekedés ezeken a sorokon a 15 százalékot közelítheti. 

Az eredmény az Erste szerint megfelelt a vártnak, ezért semleges piaci reakcióra számít.

A Magyar Telekom ugyanis ősszel mind bevétel-, mind EBITDA-ágon 10-15 százalékos növekedésre emelte éves várakozását, amit szerdán megerősített. A vállalat publikus célkitűzései év végére egyébként a korrigált nettó bevétel két számjegyű növekedését, illetve a – spektrumengedélyek nélküli – szabad készpénzáram 60 milliárd forint körüli összegét is előrevetítik.

KBC: a gyorsjelentés további emelkedést válthat ki

A KBC Equitasnál is úgy látják, hogy most sem okozott csalódást a Telekom, a stabil ügyfélállomány, illetve a mobilinternet és a vezetékes internethálózat iránti igény hosszabb távon is az eredmények javulását hozhatja a cég számára. 

Emellett a díjkorrekció pozitív hatásairól sem szabad megfeledkezni, sőt az elemző azt is megkockáztatja, hogy várhatóan a negyedik negyedév sem hoz gyenge eredményeket a társaságnak, így a befektetők örülhetnek a látottaknak.

A folyamatosan javuló kilátások és fundamentumok pedig teret nyithatnak a részvénykurzus további emelkedésének. A napokban az árfolyam sikeresen áttörte a 600 forintos szinteket is, és 2010 óta nem látott magasságba jutott.

A gyorsjelentés akár további emelkedést válthat ki, habár hatalmas meglepetésekkel nem szolgált a cég, de már a várakozások is nagyobb mértékű növekedést prognosztizáltak.

A felfelé mutató trend tehát nem sérült, sőt a mozgóátlagok egyre meredekebb emelkedést jeleznek, azaz támaszt nyújthatnak a részvénynek hosszabb távon is.

Ha fordulna a piac, az 520 forint körüli szinteket kellene figyelni, illetve még lejjebb a 437 forintos szint nyújthat még támaszt a Telekomnak.

Az elemzők azonban abszolút nem ezt várják, hiszen a londoni elemzői konszenzusa (LSEG) az amúgy rendkívül ritka „erős vételre” ajánlja a papírt, mivel a hat elemző közül négy már erős vételre, míg kettő vételre minősítette.

A legmagasabb célárat Concorde 950 forintos ajánlását figyelembe véve a Magyar Telekomra adott medián konszenzus már elérte a 634,5 forintot.

A vállalat részvényei csütörtök kora délutánig 0,8 százalékkal, 612 forintra drágultak.