Közel 5,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott energiahatékonyság-javító, valamint megújulóenergia-termelő beruházásokra a Rába csoport legnagyobb tagvállalata, a Rába Futómű Kft. a kormány által indított Gyármentő Program keretében – közölte a győri holding pénteken.

Győr, 2015. november 27.Programozó kalibrál egy új hegesztőgépet a Rába Futómű Kft. győri üzemében 2015. november 27-én. Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és ötven új munkahelyet teremtett.MTI Fotó: Krizsán Csaba Győr, 2015. november 27.
Programozó kalibrál egy új hegesztőgépet a Rába Futómű Kft. győri üzemében 2015. november 27-én. Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és ötven új munkahelyet teremtett.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Az energiaköltségek csökkentésével tennék fenntarthatóvá a Rába tevékenységét.
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Az ingyenpénzt a futóműüzletág a Rába Modernizációs Program 2025 keretében napelempark telepítésére és a gyártócsarnokok energiahatékonyságának növelésére fordíthatja, hogy csökkenthesse energiaköltségeit és fenntarthatóvá tegye tevékenységét.

Az energiahatékonysági modernizáció következő lépése a csarnokok tetejének és oldalfalainak megújítása lesz, aminek eredményeként a tető alkalmassá válik a napelemek fogadására is.

A Rába árfolyama 2,8 százalékos erősödéssel reagált a péntek délelőtti jó hírre.