A szerda este kamatcsökkentést belengető amerikai jegybank és az uniós pénzcsapok megnyílása mellett friss céláremelések is fűthetik az OTP kurzusát a hét második felében, a bankpapírra ugyanis csütörtökön két optimista hangvételű elemzés is érkezett a tengerentúlról.

Budapest, 2023. április 1.Bankautomatához sorbanálló vásárlók az OTP Bank Nyrt., Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankjána fiókja előtt a Lurdy Házban, az 1998-ban megnyílt bevásárlóközpont és irodaházban, a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körúton.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2023. április 1.
Bankautomatához sorbanálló vásárlók az OTP Bank Nyrt., Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankjána fiókja előtt a Lurdy Házban, az 1998-ban megnyílt bevásárlóközpont és irodaházban, a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körúton.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Egyre több elemző várja húszezer forint fölé az OTP részvényeinek kurzusát. Fotó: Róka László
  • A JPMorgan 17 800-ról 20 100 forintra, 
  • a Goldman Sachs pedig 18 600 forintról 20 700 forintra emelte 12 havi árfolyam-várakozását.

A két amerikai befektetési bank felsrófolt várakozása további 29, illetve 32 százalékos ralit jelenthet a jelenlegi szintekről az utóbbi időben jelentősen dráguló OTP-részvényeknél. A jókora felértékelődési potenciál mellett mindkét nagybank vételre ajánlja a legforgalmasabb magyar blue chip papírt.

A JPMorgan és a Goldman Sachs friss értékelésével együtt immár öt brókerház várja 20 ezer forint fölé az OTP árfolyamát egyéves távlaton.

Az LSEG elemzői konszenzusában szereplő célárak átlaga ezzel már 17 610 forint, ami 17 százalékos hozammal kecsegtet. 

A hazai bankrészvényt követő 15 befektetési szolgáltató közül 13 szerint venni kell a papírt, és mindössze két óvatosabb elemző javasol tartást.

 

Az OTP kurzusa az év eleje óta már 55 százalékot ralizott, ezzel nagyban hozzájárult a BUX idei 38 százalékos emelkedéséhez, valamint ahhoz, hogy csütörtökön – története során első alkalommal – átlépje a 60 ezer pontos határt az első számú magyar tőzsdeindex.