BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lesz-e karácsonyi rali a BÉT-en?

A vezető részvények közül az OTP és a Richter technikai képe mondható pozitívnak. A Molnak még nem sikerült egy fontos ellenállást áttörni, a Magyar Telekom pedig támasz alá került.

Erőteljes fordulatot láthattunk a múlt keddi kereskedésben a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX index egészen az 58 ezer pontos ellenállási szintig emelkedett. Amennyiben a következő időszakban sikerülne szignifikánsan áttörni az említett akadályt, további jelentős tér nyílhat felfelé. Lássuk a részleteket.

Az OTP részvényének technikai képe.

Meghatározó támaszok alól fordult az OTP árfolyama a keddi kereskedésben, és egy hullámban el is érte a 14 ezer forintos ellenállást, majd kilépett az emelkedő trendcsatorna felső trendvonala fölé. A következő fontosabb ellenállás 14 770 forintnál adódik, mely hamarosan elérhető lehet, ott azonban megakadhat a mozgás.

A Mol részvényének technikai képe.

A Mol jegyzése egyelőre nem tudta áttörni a 2800 forintos ellenállási szintet, ahol egy korábbi emelkedő trendvonal húzódik. Amennyiben a következő napokban sem sikerül az áttörés, a 2740 forintos támasz felé indulhat a jegyzés. Az említett ellenállás felett az 50, majd a 30 napos mozgóátlag képez további akadályt 2823, majd 2842 forintnál.

A Richter Gedeon részvényének technikai képe.

A Richter Gedeon árfolyama szűkülő térben mozog, alul a március óta tartó emelkedő trendvonal képez támaszt 8580 forintnál, míg felül a szeptember óta tartó csökkenő trendvonal képez ellenállást, 8870 forintnál. A technikai kép alapján az ellenállás áttörésére van nagyobb esély, az MACD indikátor vételi jelzést adott, az RSI is az 50-es szint felett tartózkodik. A trendvonal áttörése esetén a következő rövid távú ellenállási szint 9 ezer forintnál adódhat.

A Magyar Telekom részvényének technikai képe.

A Magyar Telekom árfolyama a 600 forint közelében húzódó fontos támasz alá esett. Amennyiben nem sikerül rövid időn belül visszakapaszkodni e fölé, folytatódhat a negatív korrekció az 580 forintos támasz irányába. Ellenkező esetben azonban lehet esély a további emelkedésre. A Bollinger-szalagok jelentősen beszűkültek, ami nagyobb mozgás előszele lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.