Jelentős összegű, 350 millió forintos faktorkeret-szerződést kötött a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group a CIB Bankkal az új megrendelések felfutása miatti emelkedő forgalom finanszírozása érdekében – közölte a cég hétfőn. 

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest 
Budapesti Értéktőzsde  
BÉT 

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Jelentős bővülést tervez a BÉT-en jegyzett munkaerő-kölcsönző cég, a Pensum. Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A megállapodással a humánerőforrás-szolgáltatásokkal, főként munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalat hitelkerete több mint 80 százalékkal emelkedett. 

Az új forrás a cég tavalyi 3,7 milliárd forintos forgalmához mérten egy akár kétmilliárd forintos, azaz 50 százalékos bevételbővülés feltételeit is megteremtette a jövő évre. 

A társaság elkötelezett a magyar munkavállalók foglalkoztatása iránt, de ezzel párhuzamosan folyamatosan növekszik a harmadik országbeli munkavállalókkal foglalkozó üzletága is – emelte ki a szerződés kapcsán Hadházy Tamás, a Pensum Group igazgatósági tagja.

A vállalat már az év elejétől megkezdte a felkészülést a nagy volumenű tevékenység folytatására, amelynek újabb lépése a jelentős forrást és növekedési lehetőséget biztosító, most megkötött faktorkeret-szerződés.

A Pensum Group mindkét munkaerő-kölcsönzési ágazata éves bázison tetemes bővülést ért el a harmadik negyedévben: a belföldi szegmens a tavalyihoz képest 15 százalékkal, a külföldre irányuló tevékenység pedig 32 százalékkal nőtt, így a társaság árbevétele a harmadik negyedévben 30 százalékkal, míg az első 9 hónapban 14 százalékkal emelkedett.