BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aprópénzért lehetnek Vodafone-ügyfelek a DIGI-sek – reagált a VG díjkorrekciót érintő cikkére a társaság

A Vodafone éves inflációkövető díjemelése a távközlési infrastruktúra versenyképességének megtartását célozza, és nincs köze a 4iG csoport adósságállományához – írta a VG cikkére reagálva a cégcsoport kommunikációs vezetője, aki emellett adatokkal támasztja alá, hogy továbbra is a DIGIMobil kínálja a legkedvezőbb mobildíjcsomagokat.

A Vodafone Magyarország éves inflációkövető árkorrekciója valójában a távközlési infrastruktúra versenyképességének megtartását célozza, hiszen hozzájárul a telekommunikációs hálózatok jelentősen megnövekedett üzemeltetési és fejlesztési költségeinek a fenntarthatóságához, és nincs köze a 4iG csoport adósságállományához – írta lapunknak pénteken a 4iG kommunikációs vezetője.

LUS_9266Budapest 2020.07.28
DIGI mobil
foto: Kallus György/Világgazdaság20200728 Budapest Digi  telekommunikációs vállalat MobilFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
A DIGIMobilnál nem lesz átfogó tarifaindexálás, ám néhány díj listaára emelkedik. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A vállalat a VG péntek reggeli írására reagált, amelyben ismertettük a hazai távközlési szektor idei áremeléseit. A cikk a Concorde szakértőjét idézve megjegyezte, hogy a cégcsoportnak magas adósságállománya miatt szinte létérdeke az inflációs tarifaindexálás. 

A vállalat kiemelte továbbá, hogy a Vodafone Magyarország a mobilszolgáltatásokra vonatkozóan 2022 előtt nem alkalmazott inflációkövető díjkorrekciót, annak ellenére sem, hogy 2017–2023 között a kumulált infláció 65 százalékos volt, az energiaár növekedése pedig 2018–2023 között elérte a 311 százalékot. A költségemelkedés hatásai a bérnyomásban, és a hazai beszállítóktól vásárolt termékek és szolgáltatások árában is erőteljesen megjelentek.

A szintén a 4iG-hoz tartozó DIGIMobil szolgáltatásai kapcsán a 4iG közölte, hogy tavaly június 1-jétől a Vodafone országos hálózatán működnek, a DIGI új mobilelőfizetéseket ettől az időponttól nem értékesít. 

A DIGIMobil egyébként január elején arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy esetükben nem alkalmazza az inflációkövető díjkorrekciót, ugyanakkor március 1-jétől módosítja a havi előfizetői díjak listaárát. A korábbi 1830 forintos havidíj helyett 2990 forintot kell majd havonta fizetni a DigiMobil Plusz és Max tarifa, illetve 1250 forint helyett 1990 forintot a DigiMobil Junior esetében, illetve a mobilhívások percdíjai 4 forintról 10 forintra emelkednek. 

A díjcsomagok egyéb feltételei változatlanok maradnak. A DIGIMobil díjcsomagjai így a március 1-jei díjemeléssel együtt is a legkedvezőbb konstrukcióknak számítanak a hazai mobilpiac tarifáival összehasonlítva.

A DIGI előfizetői ráadásul arról is tájékoztatást kaptak, hogy azok számára, akik a belföldi roaming szolgáltatással nincsenek megelégedve (a mobilinternet szolgáltatás ugyanis sokak szerint nem volt kielégítő a DIGI-nél), a Vodafone Magyarország egy a meglévő konstrukciókkal egyező feltételekkel igénybe vehető egyedi díjcsomagot is elérhetővé tesz, melyre díjmentesen válthatnak a DIGIMobil ügyfelek. 

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az emelés ellenére is jóval olcsóbban jutnak majd hozzá a korábbi DIGI-ügyfelek a jobb, országos lefedettségű szolgáltatásokhoz, mint a jelenlegi vagy újonnan belépő Vodafone-ügyfelek. Az ajánlat aligha lehet véletlen, hiszen a 4iG nem titkolt célja, hogy a DIGI ügyfeleit a Vodafone-hoz terelje. 

A 4iG árfolyama 1 hó
 

A 4iG részvényei idén eddig kimaradtak a hazai emelkedési hullámból, 790 és 810 forint között ingázva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.