Sikeresen zárult a Navigator Investments tőkebevonása, amelynek során a Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján jegyzett társaság zárt körű formában, magán- és jogi személyeket megszólítva 370 millió forint összértékű részvénykibocsátást hajtott végre.
 

 

A tranzakció keretében összesen 5 138 889 darab új kerül tavasszal a BÉT Xtend parkettjére. Ezzel egy időben a közkézhányad 14,16-ról 24,95 százalékra, az alaptőke pedig 408 993 890 forintra emelkedik majd. Az új, egyenként 10 forint névértékű és 72 forint kibocsátási értékű részvények a korábbiakban kibocsátott törzsrészvényekkel mindenben megegyező jogokat biztosítanak majd.
Az ipari termelésre fókuszáló cégcsoport célja a közeljövőben további, elsősorban generációváltással küzdő cégek felvásárlása és integrálása – kihasználva a szinergiákat a portfólióban található tagvállalatok között. A társaság stratégiájában az organikus növekedés mellett 3-4 akvizíció végrehajtása szerepel a következő évekre, amelyekkel az 

árbevétel meghaladhatja az évi 10 milliárd forintot, miközben az EBITDA a becslések szerint 1,5 milliárd forint fölé emelkedne.