BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP lefordult, a forint fejreállt a brüsszeli hírekre

Gyengén teljesítenek szerdán a magyar részvények – az euró-forint 389 fölé is felszúrt.

Nincs erő szerdán a magyar részvénypiacban, túlerőbe kerültek az eladók, a BUX 600 ponttal, 0,9 százalékkal süllyedt a keddi záróértékhez képest.

Bét
tőzsde
bux
Fotó: Kallus György/Világgazdaság

A lejtmenetet az OTP-papírok vezetik, az árfolyam 1,6 százalékkal csökken, a forgalom azonban csupán 2,6 milliárd forint, szóval egyelőre nincs arról szó, tömegek szállnának ki a felvett pozícióból.

A több blue chip részvény is veszített az értékéből, a Mol árfolyama 0,9 százalékkal került lejjebb, a Telekom–Richter páros csak kisebb mértékben esik.

A vezető európai tőzsdéken is inkább negatív a hangulat, a DAX index 0,3 százalékkal került lejjebb. 

A forint is szenved, a reggeli órákban 386 forintért is lehetett eurót venni, kora délután viszont 389 felett is volt üzletkötés.

A magyar eszközöket nyomás alatt tarthatja, hogy az Európai Bizottság úgy határozott, kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben – erről jelent meg közlemény az Európai Unió hivatalos oldalán. Az Európai Bizottság úgy véli, hogy a szuverenitás védelméről szóló jogszabály sérti az uniós jogot és az uniós demokratikus értékeket.

Sokat gyengült szerdán a forint az euróval szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.