A BUX múlt csütörtökön a brüsszeli EU-csúcs pozitív kimenetelét új történelmi csúccsal honorálta: a rekord 65 321 pont lett, majd a hét végére minimális korrekcióval, 65 290 ponton ment a BÉT meghatározó indexe. Különösen az OTP szerepelt jól. A bankpapír grafikonján viszont a közelben fontos ellenállási szintek húzódnak, csakúgy, mint a Magyar Telekom esetében. A Mol végre ki tudott törni a szűk kereskedési sávjából, míg a Richter lendületesen emelkedett, most azonban újabb ellenálláshoz ért a jegyzése. 

Az OTP részvényének technikai ábrája              

Az OTP árfolyama a 30 napos mozgóátlagról fordult, majd lendületes emelkedéssel ismét a 17 ezer forintos szint fölé került. Fontos ellenállási zóna látható azonban 17 200 és 17 600 forint között, itt nagy valószínűséggel megakadhat a jelenlegi emelkedő hullám. Ha a későbbiekben sikerülne áttörni, akár a 18 ezer forintos szint elérése is reális lehet.     

A Mol részvényének technikai ábrája       

A Mol árfolyama végre kitört a szűk kereskedési sávjából, és átlépte a 76,4 százalékos Fibo-szintet is 2885 forintnál. A következő potenciális ellenállás 2944 forintnál húzódik, amely az október közepén kijelölt lokális maximum.     

A Richter részvényének technikai ábrája    

Újabb lendületet kapott a Richter árfolyama, azonban a 138,2 százalékos Fibo-szint közelében megakadt a mozgás, mely 9855 forintnál képez ellenállási szintet. Negatív korrekció esetén a 9585 forintos, majd a 9420 forintos szint képezhet fontos támaszt. Ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a gyógyszerpapír jegyzése hamarosan eléri a 10 ezer forintos lélektani szintet.        

A  Magyar Telekom részvényének technikai ábrája          

A Magyar Telekom  árfolyamában a negatív korrekciót követően ismét emelkedést láthattunk, de a közelében fontos ellenállási zóna húzódik. A 785–800 forintos tartomány áttörése meglehetősen nehéznek ígérkezik, jó esély van rá, hogy a 750–800 forintos kereskedési tartományban sávozás alakul ki a következő időszakban.