A Magyar Telekom célárát 12 havi horizonton 711 forintról 969 forintra emelte a Santander Polska elemzője. A mostani 785 forintos árszinten a korábbi célár már avíttasnak hatott, míg az új célár 23 százalékos felértékelődési potenciállal kecsegteti a befektetőket. A hírre hétfőn délelőtt százmilliós forgalommal, 1 százalékot pattant a kurzus.

LUS_IMG_630120220111 Budapest 
Népliget

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 

A képen: Magyar Telekom székház20220111 Budapest NépligetFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG A képen: Magyar Telekom székház
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Január elején az Erste jelentett be drasztikus céláremelést, az addigi 668 forintról 910 forintra tolva, s azonnal vételi rohamot kiváltva a pesti tőzsdén. A piac már akkor is az első ezerforintos célár érkezésének idejét találgatta. 

Ami hamarosan meg is érkezett, amennyiben a lengyel PKO BP még januárban 650 forintról 1120 forintra emelte a Magyar Telekom-részvények célárát.  Míg a K&H 1 080 forintos fair értéket állípított meg. 

A Telekom befektetési sztorijának kulcseleme a magyarországi tarifaindexálás, melynek révén a társaság az egy számjegyű inflációs környezetben két számjegyű áremelést hajthat végre az idén. 

A Magyar Telekom árfolyama 1 év
 

Stratégiai befektetésként tekint a Magyar Telekom-részvényekben fekvő megtakarítására Rékasi Tibor, a társaság vezérigazgatója. A Világgazdaságnak adott interjúban részletezte, miért éppen 15 százalékos díjkorrekciót hajtanak végre, és mi volt a háttere a magyar állammal kötött beruházásösztönző megállapodásnak. Hamarosan egy minden részvényest érintő kérdésben egyeztet az igazgatóság: döntenek a 2023 utáni részvényesi javadalmazásról.