Stratégiai céljaival összhangban vette meg a Waberer’s a vezető vasúti logisztikai szolgáltató, a PSP (Petrolsped) csoport 51 százalékát – derül ki az akvizíció hátteréről kedden, a Budapesti Értéktőzsde honlapján publikált közleményből.

Fotó: Waberer’s

A PSP egy komplex vasúti logisztikai képességekkel rendelkező szolgáltató, amely Közép-, és Nyugat-Európa 13 országában van jelen. A fő tevékenységi kör a vasúti szállítmányozás és fuvarozás, vasúti kocsik bérbeadása és intermodális terminál üzemeltetése (utóbbi fejlesztés alatt). Leginkább az alábbi termékeket szállítják: építőanyagok (kő, kavics, homok), olajtermékek, gabonafélék, járművek.

 

A felvásárlás azzal a stratégiai céllal van összefüggésben, amely szerint a Waberer’s regionális szinten piacvezető, multimodális logisztikai képességekkel rendelkező szolgáltatóvá kíván válni.  

Az ügyletet a Waberer’s a 2022 első felében kibocsátott vállalati kötvényéből finanszírozza.

Az 51 százalékos tulajdoni hányadot a Waberer’s közvetlen részesedés megvásárlásával, valamint a jövőbeni fejlesztések finanszírozására szolgáló tőkeemeléssel éri el. A társtulajdonosok – Nagy Béla és Kelényi Zsolt – továbbra is a Petrolspednél maradnak 24,5-24,5 százalékos tulajdoni hányad megtartása mellett, valamint továbbra is ők látják el az ügyvezetői feladatokat. Három év múlva élhetnek a társtulajdonosok az eladási opciójukkal.

A PSP Magyarország 3. legnagyobb vasúti logisztikai szolgáltatója.

 

A Waberer's árfolyama 3 hó