Jó formába lendült a forint, a Richter vezetésével mindenkori csúcsa közelében a BUX, a magyar eszközök jó teljesítményéből a kötvénypiac sem maradt ki. Az euró-forint keresztárfolyam 383,1-nél tart, a BUX pedig átlépte a 65 ezer pontos lélektani határt, a napon belüli plusz 1,65 százalék.

Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A másodpiacon jelentősen csökkentek csütörtökön a hozamok, a hosszú lejáratokon 13-15 bázisponttal kerültek lejjebb a referenciahozamok (a kötvénypiacon hozamcsökkenés akkor alakul ki, ha kedvező a hangulat, és a befektetők alacsonyabb hozamelvárások mellett is vásárolják az állampapírokat).

Volt ma diszkontkincstárjegy-aukció is. Az Államadósság Kezelő Központ 12 hónapos DKJ-ket vitt a piacra, a meghirdetett 30 milliárd forintos ajánlatra többszörös volt a kereslet, az elsődleges forgalmazók közel 82 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be.

Ezt látva az ÁKK megemelte az értékesítést, s 44 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott be. Az aukció átlaghozama 6,83 százalék lett.