Az ADQ abu-dzabi szuverén vagyonalap a HSBC-t, a Citigroupot és a First Abu Dhabi Bankot választotta ki tanácsadókként, hogy segítsék az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársaságának, az Etihad Airwaysnek az esetleges tőzsdei bevezetését – jelentette csütörtökön a Bloomberg News.

Highlights of The 2021 Dubai Air Show
A tőzsdére tart az Etihad Airways luxus-légitársaság. Fotó: Christopher Pike / Bloomberg via Getty Images

Az európai székhelyű Rothschild & Co ugyanakkor  a tulajdonos ADQ független pénzügyi tanácsadójaként járna el – teszi hozzá a hírügynökség.

Az alap korábban inkább az Etihad közvetlen tőzsdei bevezetését mérlegelte a hagyományos IPO helyett.

A Citigroup és az Etihad nem kívánta kommentálni a Bloomberg értesülését, és a FAB, az ADQ, az HSBC és a Rothschild sem válaszolt a Reuters megkeresésére.

Antonoaldo Neves, az Etihad vezérigazgatója szerdán közölte, hogy a légitársaság visszatért a nyereséges működéshez, és kész javítani átláthatóságát, irányítását és mérlegét is, hogy készen álljon a tőzsdei bevezetésre, amennyiben az ADQ amellett dönt.

Az ADQ 2022 óta több céget is a parkettre vitt már egy olyan átfogó stratégia részeként, amelynek célja az olajban gazdag Emírség gazdaságának diverzifikálása, a tőkepiacok fejlesztése és a befektetések ösztönzése.