A több fontos hazai esemény közül

 kiemelkedik a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntése.

A tanács február 27-én, a legutóbbi ülésén 100 bázisponttal, 9 százalékra csökkentette az alapkamatot, a kamatfolyosó két szélét szintén ilyen mértékben vágta. 
Ugyanakkor már holnap is fontos makroadat jelenik meg, ugyanis a Pénzügyminisztérium közli az államháztartás február végi részletes adatait.

business people use internet for information and browsing information network concept
privát böngészés, internet, adat, kereső, Google
Fotó: Getty Images

Az előzetes számok szerint február végéig az államháztartás központi alrendszere 1704 milliárd forintos hiánnyal zárt.
A Központi Statisztikai Hivatal szerdán közli a foglalkoztatás és a februári adatait. Januárban a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 699 ezer volt. A tavaly november és 2024. január közötti időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma a 15–74 évesek körében 4 millió 718 ezer volt, 13 ezerrel több az egy évvel korábbinál. 
A munkanélküliek száma januárban 222 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt. Csütörtökön, a csonka hét utolsó munkanapján pedig a keresetek januári alakulásáról tudhatunk majd meg többet.

kiskereskedelmi eladások – csak néhány fontos külföldi adat

Ha a nemzetközi adatközléseket nézzük, inkább a hét második felére érdemes koncentrálnunk. Szerdán ugyanis közlik 

Németországban a kiskereskedelmi forgalomról szóló adatot,

ami a magyar beszállítók számára kiemelten fontos, a szoros üzleti kapcsolatoknak köszönhetően, de ugyanezen a napon teszi közzé az Európai Bizottság a gazdasági hangulatindexét is. 
Csütörtökön aztán jönnek a szokásos amerikai munkaerőpiaci adatok, majd pénteken az amerikai háztartások fogyasztásáról tudhatunk meg részleteket.

A forint árfolyamára azonban mind közül az MNB kamatdöntése lehet a legnagyobb hatással, de az elemzők a német kiskereskedelmi adatra is figyelnek, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a szélén táncoló, egyébként Európa gazdasági motorjaként emlegetett Németországban hogyan alakul a fogyasztás.

A héten csökkenő forgalomban erősödött a BUX. 

A forintnak nem volt jó hete, 

szinte töretlenül emelkedett a hétfői, 392-es euró-forint árfolyam a hét végére 397 környékére. Nagy kérdés, hogy kedden kap-e támaszt a jegybanktól, vagy pedig külföldről kell várnia a muníciót a magyar devizának.