Április 10-ével teljes egészében felvásárolta a Navigator Investments a Julius-Globe Kft.-t, a tranzakciót hitelből és saját erőből finanszírozta a vállalat – derült ki a cég közleményéből. 

Businessman,Holding,Tablet,With,Growing,Virtual,Hologram,Of,Statistics,,Graph
Felvásárolta a Julius-Globe-ot a Navigator / Fotó: Shutterstock

Az 1998-ban alapított Julius-Globe felvásárlása révén a Navigator a tőzsdére lépéskor elfogadott stratégiáját követi. A készülék- és alkatrészgyártással foglalkozó vállalat modern gépparkkal rendelkezik, ahol 1700 négyzetméter alapterületű üzemében 70 százalékban exportra termel. A cég a tranzakcióval a Knorr-Bremse mellett a jövőben olyan jelentős cégeket tudhat az ügyfelei között, mint például a Bridgestone, a Bosch, a Siemens és az Audi.

Az üzletrész vásárlási szerződés feltételei szerint a Julius-Globe Kft. 2023 évi osztaléka a Navigatort illeti.

Az ügylet eredményeként a cég a 2023-as főbb számait tekintve 2,3 milliárdról 4 milliárd forintra ugró árbevételre, 2,8 milliárdról 3,9 milliárdra emelkedő mérlegfőösszegre emelkedésre számít, létszáma pedig 51-ről 92 főre bővült ezzel.

A Julius-Globe-bal együtt a Navigator mint cégcsoport, a 2023-as évben várhatóan 450 millió forint feletti adózás előtti eredményt ér el – áll a közleményben.