Stabilan tartja állásait a 389-es euró-forint magasságában a hazai deviza kedden; kora délután, néhány perccel fél kettő előtt 389,1-en kötötték az utolsó ügyleteket. 

A,Woman,Puts,Hungarian,Forints,In,Her,Wallet.,The,Woman
Tartja állásait a forint / Fotó: Shutterstock

A forint árfolyamát az sem vetette vissza, hogy a Pénzügyminisztérium előzetes államháztartási jelentéséből kedden délelőtt kiderült, hogy márciusban 563 milliárddal nőtt a költségvetés hiánya, s ezzel teljesült az egész éves terv 92 százaléka.

Holnap kerülnek nyilvánosságra az amerikai inflációs adatok, melyeknek nagy hatásuk lehet a Fed kamatpályájával kapcsolatos várakozásokra, áttételesen pedig a forintra is. Hiszen ha a pénzromlás üteme a vártnál nagyobb mértékben csökken a tengerentúlon, nő a Fed kamatvágásának esélye, ami gyengíti a dollárt, és erősíti a forintot, az ellenkező esetben azonban a hazai fizetőeszköz éppen hogy gyengülhet.

A Budapesti Értéktőzsdén eközben a BUX 0,1 százalékkal, 66 471 pontig csúszott vissza. A vezető részvények közül egyedül a Richter került feljebb, mégpedig 0,3 százalékkal, 9380 forintig.

Az OTP árfolyama 0,4 százalékkal, 16 940 forintra, a Molé 0,2 százalékkal, 3060 forintra, míg a Magyar Telekomé 0,3 százalékkal, 916 forintra süllyedt.

Az euró-forint árfolyam 2024. április 9.
 

A nemzetközi piacokon a meghatározó európai tőzsdeindexek–- a brit FTSE 100 kivételével – csökkentek, az arany unciánkénti 2380 dollár feletti árával történelmi csúcsot ért el. Kismértékben drágult a kőolaj is, míg a kriptodevizák lefelé vették az irányt.