Pénz- és tőkepiac

Elképesztő számokat tett közzé a magyarok kedvenc osztalékpapírja, 300 százalékos a profitugrás

Elképesztően erős negyedéve volt a pesti tőzsde nyomdacégének, minden soron javult a vállalat teljesítménye. Az ANY Nyomda forgalmát a háborús környezet is segítette.

Minden soron hatalmasat javult az ANY Nyomda idei első negyedéves teljesítménye egy év alatt: a vállalat nettó eredménye 316 százalékkal, 1,97 milliárd forintra nőtt, a stratégiai termékszegmensek mindegyike felülmúlta a 2023 eleji számokat.

Kirobbanó negyedéve volt az ANY Nyomdának / Fotó: Róka László / MTI

Az ANY 2024 első negyedévi nettó árbevétele 17,8 milliárd forinton állt meg, ez 6,6 milliárd forinttal, azaz 59 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakának forgalma. A stratégiai termékszegmensek közül 

  • a biztonsági termékek, megoldások forgalma 145 százalékkal, 10,8 milliárd forintra,
  • a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 14 százalékkal, 3,6 milliárd forintra, 
  • a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmens forgalma 7 százalékkal, 2,7 milliárd forintra nőtt.

A stratégiai termékszegmensek aránya a teljes árbevételen belül 96 százalék volt a tárgyidőszakban. Az exportárbevétel 2024 első negyedévében 5,7 milliárd forinttal, 10,5 milliárd forintra nőtt, 59 százalékos exportarányt képviselve.

ANY Nyomda,
144 százalékkal erősödtek az ANY Nyomda részvényei az elmúlt egy évben

Az ANY Nyomda konszolidált EBITDA-ja 3338 millió forint, konszolidált üzemi eredménye 2755 millió forint volt az első negyedév során.

Az ismert és súlyos háborús konfliktusok az afrikai és az ázsiai piacokon is ráirányították a kormányok figyelmét a különböző dokumentumok, így elsősorban az útlevelek biztonsági elemeinek erősítésére. A Nyomda most 25 éves Okmánybiztonsági laboratóriuma nagyban segíti a különleges és egyedi védelmi elemek beépítését e fontos okmányokba

– fűzte hozzá a 2024 első negyedéves jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója. 

 

 

ANY Nyomda stratégiai termékszegmens útlevél
Kapcsolódó cikkek