BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beragadt az OTP, menetel a forint és a Magyar Telekom

A blue chipek felemásan kezdték a keddi kereskedést, a legnagyobb vesztes az OTP árfolyama volt. A forint továbbra is erős oldalát mutatja.

Iránykereséssel indult a kereskedés kedden a BÉT-en: a pesti tőzsde indexe, a BUX 0,03 százalékkal, 69 779 pontig gyengült a nyitást követő percekben, a visszaesés mögött elsősorban az OTP állt.

Budapest,-,Jan,20:,Logotype,Of,Otp,Bank,Over,The
Menetel a forint, megakadt az OTP / Fotó: Shutterstock

A bankpapírok ugyanis kifejezetten rosszul kapták el a rajtot, 0,28 százalékkal, 17 900 forintig süllyedtek a nyitást követően. A Richter részvényei ezzel párhuzamosan 0,05 százalékkal, 9520 forintig, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,51 százalékkal, 976 forintig erősödött a kereskedés első perceiben. A Mol jegyzése a tegnapi záróértéken, 2850 forinton áll öt perccel a gongszót követően.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint továbbra is meggyőző lendülettel menetel: a hazai deviza 0,08 százalékkal, 384,32-ig erősödött az euróval és 0,24 százalékkal, 353,24-ig ugrott a dollárral szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.