BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null
ÜZLETRE HANGOLUNK

Rács mögé kerültek a legnagyobb kriptoguruk: jogos a 4 hónap, de a 25 év is - Podcast

A kriptotér legismertebb nevei hónapokra, de Sam Bankman-Fried esetében több évtizedre is rács mögé kerültek, és nem a 25 éves büntetés az, amit túlzónak tekinthetünk. A kriptoguruk bebörtönzéséről Honti Rolanddal, a Cryptofalka alapítójával beszélgettünk a Kriptofókusz legfrissebb adásában.
A podcast vendége: Honti Roland, A Cryptofalka alapítója

Rács mögé kerültek a legnagyobb kriptoguruk, ez ugyanakkor távolról sem rossz hír a szektor számára – mondta a Világgazdaság Kriptofókusz című podcastsorozatának legújabb adásában Honti Roland, a Cryptofalka alapítója.

FTX, SBF, kripto, CZ, kriptoguru,
Sam Bankman-Fried is a bukott kriptoguruk sorát erősíti / Fotó: AFP

Rács mögött a legismertebb kriptoguruk

A szakértő kiemelte: a három legnagyobb rács mögé került kriptoguru, a Terra alapítója, Do Kwon, az FTX kriptotőzsde elítélt vezére, Sam Bankman-Fried, és a Binance feje, Changpeng Zhao (CZ) élesen eltérő okok miatt kerültek az igazságszolgáltatás célkeresztjébe – és látványosan eltérő büntetéseket is kaptak tetteikért cserébe.

Míg az FTX-es Sam Bankmank-Friedet hét vádpontban, többek között csalás és hűtlen kezelés büntette miatt találták bűnösnek, majd ítélték 25 év letöltendő börtönbüntetésre, a Binance-es CZ-t, és a Terra Do Kwonját mindössze négy hónapnyi elzárásra kárhoztatták, a hatalmas különbségek azonban távolról sem véletlenek: a három guru közül ugyanis csak SBF-re lehet azt mondani, hogy valóban rosszat akart, és sokak szemében egy személyben testesíti meg mindazt, ami rossz a kriptopiaccal, a másik két szereplő pedig részben politikai, részben szabályozói okokból jutott rács mögé.

Do Kwon végig jót akart, de mikor bedőlt a kezdeményezése, nem jól reagált a dolgokra, és hosszasan bujdosni kezdett. CZ ezzel szemben végig együttműködött a hatóságokkal, majd végül egy olyan szabályozás be nem tartása miatt ítélték el, ami akkor még nem is létezett, mikor elindította a Binance-et.

– mondta Honti Roland a Kriptofókusz legfrissebb adásában.

Arról, hogy pontosan miért is hurcolták meg Changpeng Zhaot, milyen következményei lehetnek a legismertebb kriptoguruk rács mögé kerülésének a kriptopiac egészére, és hogy ki lehet a következő az amerikai hatóságok feketelistáján, minden kiderül a Kriptofókusz legújabb epizódjában, amit a Spotifyon túl a Videán, és alább is megtalálnak.

 

 

Podcastok

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.