BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magasabb hozammal vitték a kötvényeket

A meghirdetettnél nagyobb mennyiségben és emelkedő átlaghozamok mellett értékesített három-, öt- és tízéves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ.

A meghirdetett mennyiségnél 22 milliárd forinttal nagyobb összegben, 52 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket emelkedő átlaghozamok mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

Az ÁKK 10-10 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 5 éves és 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 58,8 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK – megemelt értékesítéssel – 26 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 6,97 százalék volt, 9 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakultnál.
A szerdai másodpiaci referenciahozam a 3 éves lejáratú kötvényekre 6,98 százalék volt.
Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 42,6 milliárd forintnyi ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 16 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 6,92 százalék volt, 35 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.
A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 6,93 százalék volt.
A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 19,7 milliárd forintból 10 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 6,93 százalék volt, 36 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.
A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 6,93 százalék volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.