Pénz- és tőkepiac

Nagy üzletet kötött a Mollal, tovább ralizik a tőzsde sztárrészvénye

Hosszú távú szolgáltatási szerződést kötött az Eco-First a Mollal. A következő tíz évben az Alteo leánycége évi 8,5 millió normálköbméter gázt szállít a magyar olajtársaságnak.

Az Alteo kizárólagos tulajdonában álló Eco-First Hulladék Kereskedelmi Kft. és a Mol 10 éves időtartamú hosszú távú szolgáltatási szerződést kötöttek egymással magas inert tartalmú földgáz hasznosítása érdekében – jelentette be az energiaszolgáltató a honlapján. 

Budapest,,Hungary,-,October,20,,2018:,Mol,Petrol,Station,Top
Fotó: Shutterstock

A szerződés értelmében az Eco-First feladata a Mol csombárdi gázüzemére betermelő gázkutak által kitermelt magas inert tartalmú földgáz termelvények közúti szállításra való előkészítése, közúti szállítása, valamint annak a Mol telephelyén való lefejtése és tüzelőberendezéséig történő eljuttatása. 

Közel milliárdos beruházás az üzlet érdekében

A szolgáltatás teljesítése érdekében az Eco-First mintegy 820 millió forint beruházást hajt végre, amely magában foglalja 

  • a gázsűrítéshez, 
  • a szállításhoz 
  • és a lefejtéshez 

szükséges eszközök megvásárlását és az olajtársaság telephelyen szükséges kivitelezési munkák megvalósítását. A beruházás megvalósítását követően az Eco-First évi 8,5 millió normálköbméter gázt szállít a Molnak.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Az új szerződés egy új technológiai lehetőséget teremt a Mol magyarországi gázmezőiben jelenlévő magas inerttartalmú gázok energetikai hasznosításának területén. A magyarországi magas inert tartalmú földgáz hasznosítása csökkenti Magyarország földgáz függőségét, mivel Magyarország területén elérhető alternatív gázvagyon kitermelése és hasznosítása történhet meg. 

Reményeink szerint további együttműködési lehetőségek mentén folytathatjuk a Mollal közösen a hazai magas inert tartalmú földgáz hasznosítását

– írja közleményében a társaság.

Az új szerződés megerősíti az Alteo vezető szerepét a B2B energiaszolgáltatási üzletágban, a társaság november 1-jétől 2034. október 31-ig szolgáltat a Molnak az újonnan aláírt szerződés értelmében.

Érkezik az ralizik az Alteo-részvény

Az Alteo részvényei hétfő délután 5,8 százalékkal új történelmi csúcsra, 4200 forintra ugrottak, ezzel idén már közel másfélszeresére drágult a A raliban a mostani bejelentés mellett nagyobb szerepe lehet, hogy már csupán pár napig vásárolható a papír a kiemelkedő, részvényenként 400 forintos osztalékért a pesti tőzsdén.

 

Mol osztalék Eco-First Hulladék Kereskedelmi Kft gázszállítás Alteo
Kapcsolódó cikkek