Pénz- és tőkepiac

Kiverte a biztosítékot Musk fizetésigénye – ellenállásra szólították fel a Tesla részvényeseit

Elon Musk 56 milliárd dolláros fizetési csomagjának elutasítását tanácsolja a Glass Lewis, amely a székhely áttelepítésének ötletéért sem lelkesedik.

A Glass Lewis tanácsadó cég azt javasolja a részvényeseknek, hogy utasítsák el Elon Musk 56 milliárd dolláros fizetési csomagját, amely az elfogadása esetén a valaha volt legnagyobb fizetési pakk lenne egy vezérigazgató számára az amerikai nagyvállalatok történetében.

Tesla Asks Shareholders To Vote Again On $56 Billion Pay Package For CEO Musk
Fotó: AFP

Musk 2018-ban elfogadott fizetési csomagja az autógyártó piaci kapitalizációjához és bizonyos egyéb feltételekhez kötve juttatott kedvezményes részvényopciókat a cégvezető számára, ám egy delaware-i bírónő megsemmisítette azt, kiváltva Musk haragját. Most az igazgatótanács javasolta a fizetési csomag újbóli elfogadását a részvényeseknek. A testület többször is tűz alá került a milliárdossal való szoros kapcsolatai miatt. Az ügy nyomán Musk kezdeményezte a cég Texasba költözését. 

A tanácsadó cég nemcsak a fizetési csomagot kritizálta, de a cég Texasba költözésének tervét is, mondván, 

a székhelyváltás bizonytalan előnyöket kínál, de további kockázatokat rejt. 

Korábban egy interjúban Robyn Denholm, a Tesla igazgatótanácsának elnöke azt mondta a Financial Timesnak, hogy Musk megérdemli a fizetési csomagot, mert a vállalat ambiciózus célokat ért el, mind a bevételek, mind a részvényárfolyam tekintetében.
A tanácsadó nem javasolta a milliárdos testvére, Kimbal Musk igazgatósági tagi újraválasztását, ellenben támogatta a 21st Century Fox korábbi vezérigazgatója, James Murdoch újraválasztását.
 

 

Tesla Musk fizetés
Kapcsolódó cikkek