BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitték a kincstárjegyeket, mint a cukrot

Hozamcsökkenés mellett értékesített három hónapos diszkontkincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ. A hozamcsökkenés a kincstárjegyek, állampapírok, kötvények esetében emelkedő árfolyamot jelent.

A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az  Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 20 milliárd forintért vitt piacra állampapírt, ám az elsődleges forgalmazók 85,5 milliárd forintnyi ajánlatából végül 35,5 milliárd forintot fogadott el – közölte az ÁKK kedden.

kincstárjegy Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Csökkent a kincstárjegyek átlaghozama / Fotó: Róka László / MTI

Az aukciós átlaghozam 6,67 százalék volt, 9 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

Hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 6,51 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukciós átlaghozama 

  • 2023 elején 13,94 százalék volt, 
  • 2022 elején 3,04, 
  • 2021 elején 0,31 százalék, 
  • 2020 elején 0,01 százalék volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.