BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bődületes céláremelés érkezett a BYD részvényeire a JPMorgantől

A befektetési bank elemzői végtelenül optimisták az elektromosautó-gyártó papírjaival kapcsolatban, tartósan jelentős globális érdeklődésre számítanak a cég járművei iránt. A BYD árfolyama megugrott a céláremelésre.

Drasztikusan, több mint 80 százalékkal megemelte a BYD-re adott 12 havi célárát a JPMorgan: a világ egyik legnagyobb elektromosautó-gyártója (EV) a befektetési bank elemzői szerint a következő két évben csaknem hatmillió autót értékesíthet világszerte, ez pedig papírjainak a látványos felértékelődéséhez vezethet a közeljövőben. 

byd
Hatalmas felfutás előtt állhatnak a BYD részvényei / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Bődületes potenciál lehet a BYD részényeiben

A BYD 2023-ban körülbelül hárommillió autót adott el globálisan, így távolról sem tűnnek elrugaszkodottnak a JPMorgan előrejelzései, melyek szerint a BYD 2026-ig bezárólag 1,5 millió autót a tengerentúlon, 4,5 millió darabot pedig saját belső piacán fog értékesíteni.

A céláremelést követően immáron a JPMorgan rendelkezik a legmagasabb 12 havi célárral 

a kínai EV-gyártó papírjaira vonatkozóan: a nagybank a vállalat részvényeinek hongkongi jegyzését 475 dolláron látja 2025 júliusában, a kínai tőzsdén forgó papírokra pedig 440 jüanos cédulát aggattak a szakértők.

A céláremelést követően a cég papírjainak hongkongi jegyzése 2,6 százalékkal 241 hongkongi dollárig ugrott a kereskedés első óráiban, év elejétől számítva pedig 10,6 százalékos pluszban forognak a papírok – köröket verve a belföldi szektorális versenytársak részvényeire, melyek közül a Li Auto és az XPeng árfolyamai 45 százalék környéki gödörben járnak 2024-ben.

 

A BYD egyik legfontosabb célja az elmúlt időszakban a nemzetközi terjeszkedés volt, ennek jegyében a cég több stratégiai fontosságú országban kezdett összeszerelőüzemek építésébe – Thaiföld, Indonézia és Brazília mellett hazánkban is – ezek a várakozások szerint 2026-ban már a termelést is megkezdhetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.