BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen indult a nap a tőzsdén, a forint viszont tovább csúszik a lejtőn

A pesti tőzsde nagyjai többségében pluszban kezdték a napot, csak a Richter fordult le a nyitást követően. A forint viszont továbbra is gyengélkedik.

Lendületesen indult a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén, a blue chipek többsége zöldben nyitotta a napot. A BUX index 0,2 százalékkal, 71 293 pontig emelkedett a kereskedés első perceiben.

Zöldben zárt a pesti tőzsde

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
Gyengélkedik a forint, lendületben a BUX / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP árfolyama 0,26 százalékkal, 17 575 forintig, a Mol kurzusa 1,12 százalékkal, 2900 forintig, a Magyar Telekom jegyzése pedig 0,39 százalékkal, 1038 forintig erősödött a nyitást követően, a Richter papírjai viszont lefordultak, 0,36 százalékos gödörben, 9770 forinton kezdték a napot.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint eközben gyenge oldalát mutatja: a hazai deviza 0,24 százalékkal, 395,6-ig süllyedt az euróval és 0,33 százalékkal, 365,41-ig csúszott a dollárral szemben. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.