Sportgazdaság

Boris Johson a brexit erejével vétózta volna a Szuperligát

A brit miniszterelnöknek sem tetszett az elit klubok szakadár ötlete.

Ahogy arról már lapunk is írt, az európai Szuperliga hirtelen bejelentése után napokon belül összeomlott a kontinens elit ligájának szánt bajnokság terve.

Szuperliga: Darth Vader Palpatine szenátor ellen

Amilyen gyorsan felgyúlt, olyan gyorsan ki is aludt a labdarúgó európai Szuperliga lángja. A parázs azonban még sokáig izzani fog.

Fotó: Richard Heathcote/Getty Images

A Szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Manchester City –, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol sztárklub – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – hozta létre, első számú vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett. A sorozatot húszcsapatosra tervezték, 15 fix csapattal, a maradék öt helyen pedig cserélődtek volna a klubok, azonban az UEFA, a FIFA és a szurkolók

felháborodása miatt nem sikerült végigvinni a koncepciót.

A Reuters szerdán arról írt, hogy Boris Johson brit miniszterelnök sem értékelte a liga létrehozásának hírét, amiről ő is csak a bejelentés napján hallott. Velősen megjegyezte a parlamentben:

Köszönhetően annak, hogy kiléptünk az Európai Unióból, jogi lehetőségek tárháza nyílt meg arra, hogy esetlegesen meggátoljuk a koncepciót, ha erre sort kellett volna kerítenünk.

 

Boris Johson UEFA Nagy-Britannia szuperliga FIFA
Kapcsolódó cikkek