Leigazolta a Ferencváros labdarúgócsapata a gárda korábbi közönségkedvenc játékosát, Muhamed Bešićet. A 45-szörös bosnyák válogatott középpályás hét Angliában töltött év után tér vissza a budapesti zöld-fehérekhez – jelentette be a Fradi a klub honlapján. 

Bešić 2012 nyarán igazolt a Ferencvároshoz először, ahol remek játéka miatt hamar megszerették a Fradi-szurkolók.

Amellett, hogy minden mérkőzésen a maximumot nyújtotta és az utolsó pillanatig küzdött, különleges volt benne, hogy több poszton is kiválóan megállta a helyét: játszott középső védőt, jobbhátvédet, de védekező középpályásként is bevethető volt. 

Fotó: Fradi.hu

A Fradiban eddig összesen 71 mérkőzésen lépett pályára, és két találatot szerzett. A drukkerek később a klubtörténet legjobb légiósának is megválasztották a bosnyák focistát, aki a 2014-es brazíliai világbajnokságon tette le nemzetközileg is a névjegyét. 

Nem csoda, hogy még azon a nyáron elvitte a Premier League-ben szereplő Everton. Csaknem ötmillió euróért szerződött Angliába, ahol azóta 46 PL-mérkőzésen lépett pályára, az előző éveket kölcsönben töltötte a Middlesbrough-nál, valamint a Sheffield Unitednél. Bešićnek 2021 júliusában lejárt a szerződése a liverpooli együttesnél, így szabadon igazolható játékosként csatlakozik a Fradihoz.