Méltatta a sporttársadalmat Vlagyimir Klicsko, amiért egységesen eltiltották az orosz és fehérorosz sportolókat Oroszország ukrajnai inváziója miatt – írja a The Telegraph.

A háború óta számos sportszervezet kizárta a két ország sportolóit és csapatait a nemzetközi versenyekből, bajnokságokból.

Fotó: Vasyl Shevchenko / LightRocket via Getty Images

„Büszke vagyok rá, hogy összefogott a sportközösség. A NOB, az ökölvívó-szövetségek, az UEFA, a FIFA és a Forma–1 is lépett” – mondta Klicsko, aki szerint a világnak minden formában fel kell lépni a háború ellen.

A BL-döntő és a Forma–1 csak a kezdet: újabb nagy sporteseményeket bukhat Oroszország

Kétséges a röplabda-világbajnokság és a rövid pályás úszó-vb megrendezése is.

Vlagyimir Klicsko és testvére, az egykor szintén nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok Vitalij – aki jelenleg Kijev polgármestere – fegyvert ragadtak az orosz erők ellen.

A paralimpiát is bukták

Az orosz és fehérorosz sportolókat eltiltják a pekingi téli paralimpiától is az ukrajnai orosz invázió miatt – jelentette be csütörtökön a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC).

„A játékok integritásának megőrzése és az összes résztvevő biztonsága érdekében úgy döntöttünk, megtagadjuk a két ország sportolóinak részvételét a játékokon” – áll az IPC közleményében.