A gazdasági magazin kimutatása alapján

az argentin támadó 130 millió dollár bevételre tett szert a május elsején zárult 12 hónapos időszakban.

Ebből 55 millió reklámokból folyt be a kasszájába. Messi egy évvel korábban másodikként zárt a tíz legjobban fizetett sportoló listáján,

akkor az írek MMA-harcosa, Conor McGregor megelőzte.

Ezúttal a Los Angeles Lakers kosarasa, LeBron James lett a második összesen 121 millióval, míg a portugál válogatott kapitánya, Ronaldo 115 millióval végzett a harmadik helyen.

Deportivo de La Coruna v FC Barcelona - La Liga
Fotó: JOSE MANUEL ALVAREZ REY

A top 5-nek még Messi brazil csapattársa, Neymar (95 millió) és a Golden State Warriors háromszoros NBA-bajnok kosárlabdázója, Stephen Curry (92,8) lett a tagja.

A hatodik ugyancsak egy kosaras, Kevin Durant (92), míg a svájciak teniszcsillaga, Roger Federer, aki térdoperációja előtt mindössze öt tornát játszott 2021-ben, 90,7 millióval a hetedik. A legjobb tíz közé még a mexikói bokszoló, Canelo Alvarez (90), a hétszeres Super Bowl-győztes amerikaifutballista, Tom Brady (83,9) és az előző NBA-döntő legértékesebb játékosának választott Jannisz Antetokunmpo (80,9) került be.

A Forbes kiemelte, hogy az adott sportoló pályán

elért keresetébe a pénzdíjak, fizetések, bónuszok tartoznak bele, míg a pályán kívüli bevétel a becsült szponzori megállapodásokból, a fellépti díjakból és a jogdíjakból áll össze.