Cristiano Ronaldo felbontaná a heti 360 ezer fontos fizetésé a Manchester Uniteddel, mivel a Bajnokok Ligájában akar játszani - írta meg a Daily Mail. A kontraktusából még egy év van hátra. A klub vezetősége nem hajlik rá, hogy ingyen elengedje a portugál játékost, inkább megtartanák, hogy vele együtt próbálkozhassanak a következő angol bajnoki szezonban, illetve az Európa Ligában. 

Manchester United v Middlesbrough: The Emirates FA Cup Fourth Round
Fotó: James Gill - Danehouse / GettyImages

Ronaldo kedden tért vissza a Manchester Unitedhez ügynökével, Jorge Mendezzel, hogy tájékoztassák a klubot a távozási szándékról. Azt kérték, hogy a csapat menjen bele a szerződés felbontásába, hogy a játékos szabadúszóként könnyebben találhasson olyan új klubot, ahol a BL-ben szerepelhet. Az United közölte velük, hogy nem szándékoznak megválni a játékostól és ezen az álláspontjukon nem változtatnak. Hozzátették, hogy még Ronaldo eladásában sem érdekeltek, de szerintük ez nem is fontos, mivel egyetlen megkeresés sem érkezett hozzájuk a portugál szerződtetésével kapcsolatban.

Miért nem kell senkinek Cristiano Ronaldo? – VG Podcast

Javában zajlik az átigazolási időszak a nemzetközi labdarúgásban, és könnyen észrevehető, hogy nem röpködnek akkora összegek a klubok között, mint a járvány előtt. A pandémiás időszak leverte azt az esztelen költekezési kedvet, amely az európai focit uralta a 2010-es évek második felében. Most úgy áll a piac, hogy Cristiano Ronaldo egy nem keresett termékké vált.

A 37 éves Ronaldo továbbra is azon dolgozik, hogy elhagyhassa a csapatot, de erre az átigazolási időszak vége felé közeledve egyre kevesebb lehetőség lesz.

A játékost felmentették a csapat felkészülési túrájáról családi okokra hivatkozva. Jelenleg egyedüli edzést végez, a formáját próbálja fenntartani, de az idő fogy, így hamarosan kénytelen lesz részt venni Erik ten Hag edzésein, hogy integrálni lehessen a következő szezonra készülő keretbe.