A moldáv Sheriff Tiraspol vagy a cseh Viktoria Plzen lesz a Ferencváros ellenfele, ha a magyar bajnok továbbjut az azeri Qarabag ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Mint ismert: a Fradi nem mindennapi körülmények között jutott tovább a második körből, Budapesten kikapott 2-1-re a Slovan Bratislavától, de aztán Pozsonyban javított, és 4-1-re kiütötte ellenfelét. 

Megdobbant a Fradi-szív: 4-1-re kiütötte a Ferencváros a Slovant

A magyar bajnok 4-1-re nyert a Slovan Bratislava otthonában, és továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének következő fordulójába.

A Quarabag ellen szerdán játssza első meccsét a zöld-fehér alakulat, Azerbajdzsánban, majd jövő hét kedden Budapesten rendezik a visszavágót. Ha a Fradi továbbjut, akkor akár azt a Sheriff Tiraspolt is kaphatja, ahonnan nyáron az egyik legnagyobb erősítés érkezett, Adama Traore ugyanis a moldáv csapat helyett a Fradit választotta. 

20220713 Budapest Ferencváros TC – Tobol Kosztanaj labdarúgó mérkőzés a Bajnokok Ligája selejtezőjén.fotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzetképen: Adama Traore (20)
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

A támadónak kulcsfontosságú szerepe volt a Slovan elleni idegenbeli győzelemben is, ő rúgta a hajrában a gólt, amivel biztossá vált a Ferencváros továbbjutása.