Mégis műteni kell Sallai Rolandot, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg válogatott támadóját, aki szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan.

03 September 2022, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: Soccer: Bundesliga, Bayer Leverkusen - SC Freiburg, Matchday 5, BayArena. Freiburg's Roland Sallai is carried off the field with an injury. Photo: Federico Gambarini/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series.
Fotó: Federico Gambarini / AFP

A 25 éves futballista édesapja kedden az M1-nek nyilatkozva elmondta, hogy fia épp a műtőben van, a szemgödrében tört el egy csont, amit meg kell erősíteni. Hozzátette, hogy a játékos látásával nincs gond, de félő, hogy az elmozdult csont úgy marad, és emiatt van szükség az operációra.

Az orvosok szerint Sallai Roland leghamarabb négy hét múlva léphet pályára. Ez azt jelenti, hogy a szélsőnek a szeptember 23-i németek, valamint a három nappal később sorra kerülő olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozót ki kell hagynia.

A támadót a leverkuseni Jonathan Tah úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. Sallait az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról, majd lecserélték, később pedig kórházba szállították kivizsgálásra.

Sallai Roland eddig 36 mérkőzésen lépett pályára címeres mezben, ezeket a találkozókon 8 gólt szerzett. Legutóbb az Anglia otthonában elért bravúros 4–0-s idegenbeli győzelem alkalmával duplázott.

A támadó piaci értékét az irányadónak számító német Transfermarkt oldal 12 millió euróra taksálja.