Rekordveszteségről számolt be az olasz Juventus focicsapatot működtető vállalat, ráadásul egyelőre a kilátások sem rózsásak a torinói klubnál, hiszen az elmúlt tíz évben először nem nyert semmilyen trófeát a csapat, és az idei szezonkezdet is meglehetősen gyengére sikeredett. Az együttes mindössze két mérkőzést nyert meg a bajnokságban hét forduló alatt és a Bajnokok Ligájában is két vereséggel kezdtek. 

Real Madrid v. Juventus F.C. // epa10099579 Juventus forward Angel Di Maria (L) in action against Real Madrid midfielder Casimero (R) during the first half of the pre-season game between Juventus F.C. and Real Madrid at the Rose Bowl in Pasadena, California, USA, 30 July 2022.  EPA/ETIENNE LAURENT epa10099579 Juventus forward Angel Di Maria (L) in action against Real Madrid midfielder Casimero (R) during the first half of the pre-season game between Juventus F.C. and Real Madrid at the Rose Bowl in Pasadena, California, USA, 30 July 2022.  EPA/ETIENNE LAURENT
Fotó: Etienne Laurent / MTI

A Reuters hírügynökség adatai szerint a Juve 254 millió eurónyi veszteséget termelt a 2021–22-es pénzügyi év alatt

 – amely június 30-ával zárult –, míg a bevételei 7,8 százalékot estek, a működési költségei pedig legalább ugyanennyivel nőttek. Ez a veszteség jócskán meghaladja az egy évvel ezelőttit, amikor 209 millió euró szerepelt ezen a soron. 

Összébb húzták a nadrágszíjat az európai topligák, de így is eurómilliárdokat költöttek új focistákra

Az angol, a francia és a német első osztályú labdarúgó-bajnokság is elstartolt, aztán a spanyol La Liga és az olasz Serie A is csatlakozik hozzájuk.

A Juventus – amely az olasz Agnelli család tulajdonában áll – közleményében a veszteségeket a koronavírus-járvány okozta válsággal magyarázta. Az idei bajnokságban várhatóan több lesz a jegybevétel is, nagyjából 23 millió eurót várnak ebből, de még ez is elmarad a pandámia előtti eladásokhoz képest. 

A klubhoz decemberben részvényeladásokból befolyt 400 millió euró legnagyobb részét az adósságok rendezésére fordították, ennek köszönhetően az idén a vezetőség várakozásai szerint javul a pénzügyi helyzetük. A klub jelenlegi tartozása 153 millió euró, szemben a tavalyi 389 millióval. 

Húsz éve majdnem tőzsdére került a Fradi – aligha hozott volna sok pénzt a konyhára

Részvénybefektetői szemmel nem túl jó sztori a foci.