Az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetése a magyar labdarúgásban: a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Ferencváros hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a harmadosztályú Iváncsától, így búcsúzott a sorozattól. Érdekesség, hogy az Iváncsa egy csoportban szerepel az FTC II. csapatával, amellyel vasárnap 1-1-es döntetlent játszott.

Budapest 20220908Labdarúgás Europa Liga EL csoport mérkõzés FTC Ferencváros TrabsonsporFoto Szabó Miklós Nemzeti Sport A képen:    Franck Boli Budapest 20220908
Labdarúgás Europa Liga EL csoport mérkõzés FTC Ferencváros Trabsonspor
Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport A képen:    Franck Boli
Franck Boli nem léphetett pályára Iváncsán, de nem is az FTC támadójátékával volt a nagy probléma. Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Az Európa Ligában pazar teljesítményt nyújtó Ferencváros a bajnokságban a legutóbbi három mérkőzéséből kettőt is elveszített, mindkettőt váratlanul, előbb az újonc Kecskeméttel, majd az utolsó helyen álló Mezőkövesddel szemben – de az iváncsai kudarcnál nagyobb meglepetés aligha történhetett volna, pedig az FTC kifejezetten erős kezdővel állt ki az összecsapásra.

A klubok, labdarúgók piaci értékének meghatározására szakosodott német Transfermarkt szerint

a magyar bajnokság legértékesebb játékosa a maga ötmillió eurójával a mali származású jobbszélső, Adama Traoré, ami a liga történetében új rekordnak számít. Az OTP Bank Liga 15 legértékesebb futballistájából 13 ferencvárosi – Traoré végig a pályán volt Iváncsán.