A 2018-as világbajnok Kylian Mbappé hiába utasította vissza a Real Madridot a nyáron és írt alá heti 650 ezer fontos szerződést jelenlegi klubjával, a Paris Saint-Germainnel, úgy tűnik már a következő átigazolási ablakban menekülne Párizsból. A Marca spanyol szakportál arról írt, hogy a csatár kapcsolata teljesen megromlott a párizsi együttes vezetésével.

SL Benfica v Paris Saint-Germain: Group H - UEFA Champions League LISBON, PORTUGAL - OCTOBER 05: Kylian Mbappe of PSG in action during the UEFA Champions League group H match between SL Benfica and Paris Saint-Germain at Estadio do Sport Lisboa e Benfica on October 5, 2022 in Lisbon, Portugal. (Photo by Zed Jameson/MB Media/Getty Images)
Kylian Mbappé
Fotó: Zed Jameson / MB Media / Getty Images

A hírek szerint a francia sztár már a nyáron is távozhatott volna a PSG-től, azonban a francia együttes közölte, hogy a csatár játékjogát nem fogják átengedni a Real Madridnak. Ekkor az angol Premier League-ben szereplő Liverpool tűnt a legeltökéltebb kérőnek, végül Mbappé aláírta a hosszabbítást a párizsiakkal. 

A 23 éves világbajnok labdarúgó ezzel a szerződéssel 154 millió fontot keresett. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Liverpoolnak nem feltétlenül lenne meg a lehetősége, hogy kitermelje Mbappé bérét és az átigazolási díját. Ennek ellenére Jürgen Klopp csapata továbbra is figyelemmel kíséri a játékos sorsát, hiszen tudni lehet, hogy a csatár szívesen kipróbálná magát az angol első osztályban.

Súlyos összegért engednék el Erling Haaland kezét

A norvég labdarúgó szerződésében külön záradék rögzíti, hogy 2024 nyarától 200 millió euró lesz a kivásárlási ára.

A játékos az idei szezonban többször jelezte, hogy boldogtalan Párizsban, ráadásul 

edzőjével és csapattáraival sem alakul jól a viszonya. 

Olyan híreket lehetett hallani, hogy kapcsolata elmérgesedett a PSG másik sztárjával, a brazil Neymarral, illetve a múlt héten az Instagram oldalán kritizálta edzőjének, Christophe Galtier-nek a taktikáját a Reims elleni gól nélküli döntetlent követően. Galtier szerint ez a poszt nem jelent semmit, csupán egy csalódott reakció volt, ami a pillanat hevében született.

Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (R) and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar look on during the French L1 football match between Paris Saint-Germain and Stade de Reims at the Parc des Princes stadium in Paris on May 16, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Neymar és Kylian Mbappé
Fotó: Franck Fife / AFP

Mbappé és Neymar viszonya akkor romlott meg, amikor az augusztusi Montpellier elleni meccsen nem tudták eldönteni, hogy ki végezzen el egy büntetőt. Ennek a mérkőzésnek az elején Mbappé kihagyott egy tizenegyest, Neymar pedig úgy gondolta, hogy ezek után neki kéne lőnie az újabb pontrúgást. A PSG végül 5-2-re megnyerte ezt a meccset. Végül a kérdéses büntetőt Neymar értékesítette, de francia csapattársa nem volt hajlandó vele ünnepelni. 

A brazil a meccs után Twitteren kritizálta Mbappét, aki emiatt a Juventus elleni meccsen nem passzolt Neymarnak.

A nyári szerződés körül sincs minden rendben

A nyári giga szerződést anno úgy jelentették be, hogy három évre szól. Mbappé is a bejelentésnél egy 2025-ös feliratú mezzel pózolt. Szeptemberben végül kiderült, hogy a kontraktus nem három, hanem csak kettő évre szól.

Ez azt jelneti, hogy a francia a mostani szezon végén belép a szerződése utolsó 12 hónapjába, utána ingyen távozhat a csapattól – erről a Daily Mail írt. Ez azt jelentheti, hogy a PSG-nek rendkívül fontos lenne túladni a támadón, ha nagy pénzt akar látni belőle. Annyi biztos, hogy 

Nasser Al-Khelaifi klubelnök nem hajlandó a engedni, hogy Mbappé a Bernabeu stadionban folytassa a játékot, 

de nyilván az sem opció, hogy a világ legértékesebb focistája után egy fillért se lássanak. A Premier League csapatok úgy tűnik kezdhetik megtölteni a pénzes zsákokat, hiszen az ismertetett kondíciók mellett várhatóan hatalmas csata lesz a francia sztár kegyeiért januárban.

Fegyvert ragad Messi és Neymar is

A Call of Duty című világhírű videójáték-franchise-ban ragadhat fegyvert Lionel Messi és Neymar egy friss iparági szivárgás szerint. Szaklapok szerint a játékot kiadó Activision az idei labdarúgó-világbajnokság miatt készülhet egy focis eseménnyel a lövöldözős játékhoz. Az Activision egyelőre nem reagált a kiszivárgó információkra, de az Insider Gaming szakportál arról ír, hogy a megjelent lista a focisták neveivel hiteles forrásból származik.