A Manchester United beperelte Cristiano Ronaldót szerződésszegés miatt, mert a labdarúgó nemrég botrányos interjút adott a klub beleegyezése nélkül – írja a The Guardian. A klub hivatalos közleményében csupán azt írja, „megtette a megfelelő lépéseket”, de további részleteket nem közölt.

Real Sociedad v Manchester United - UEFA Europa League, SAN SEBASTIAN, SPAIN - NOVEMBER 3: Cristiano Ronaldo of Manchester United  during the UEFA Europa League   match between Real Sociedad v Manchester United at the Estadio Reale Arena on November 3, 2022 in San Sebastian Spain (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)
Fotó: AFP

Ronaldo Piers Morgannel beszélt a Talk TV-ben és a világklasszis egy sor vádat fogalmazott meg a Uniteddel kapcsolatban. Állítása szerint az angol klub a felsővezetőiből hiányzott az empátia, amikor az újszülött fia áprilisban meghalt, szerinte a tulajok egyáltalán nem foglalkoznak a csapattal, illetve a kiszorították őt a kezdőcsapatból is.

Nem tudom, mi történik, Sir Alex Ferguson távozása óta nem tapasztaltam fejlődést az egyesületnél. Az előrelépés azóta nulla, de nem csak a jakuzzira, a medencére vagy az edzőteremre értem. Azt hittem, amikor visszatérek, új dolgokat látok majd, fejlett technológiát, infrastruktúrát, helyette azonban ugyanazokat tapasztaltam, amiket 21, 22 vagy 23 évesen, és ez nagyon meglepett!

– mondta Ronaldo, aki a csapat előző menedzseréről, a német Ralf Rangnickról még nem is hallott korábban, míg Ten Haggal kölcsönösen nem tisztelik egymást. 

A Manchester United ma reggel megfelelő lépéseket tett Cristiano Ronaldo legutóbbi médiainterjújára reagálva. Addig nem teszünk további megjegyzéseket, amíg ez a folyamat a végére nem ér – közölte pénteken a klub.

Ronaldo fizetése heti 500 ezer font (közel 235 millió forint), a szerződése 2023 júliusában jár le, de aligha tér vissza a csapathoz a katari világbajnokság után.

Ronaldo a második időszakát tölti a csapatnál, először 2003-tól 2009-ig volt tagja az angol klubnak, majd ezt követően a Real Madridnál és a Juventusnál futballozott, 2021-ben tért vissza a Manchester Unitedhez. A vörös ördögöknél háromszor nyert Premier League-t, az FA-kupát, két ligakupát, a Bajnokok Ligáját és megkapta az Aranylabdát is.

Cristiano Ronaldo: a rekordmilliárdos, aki még az amerikaiakat is felbőszítette

A pályafutása alatt ritkán nyilatkozó, de annál többet adakozó portugál világklasszisnak a vasárnapi interjút követően valószínűleg nincs visszaút a Manchester Unitedbe, így a vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon vigasztalódhat.