Egy nagyon komoly tizenhárom évet zárok le. Izgatott vagyok, jó érzés itt lenni. Persze, kicsit más a keret, de a hangulat mit sem változott. Gyermeki rajongással várom a dolgot, és minden egyes pillanatát, edzést, megbeszélést, akár a hülyéskedéseket is, ki akarom élvezni 

– nyilatkozott pénteken a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján Dzsudzsák Balázs, aki vasárnap este a görögök elleni felkészülési találkozón 109. alkalommal ölti magára a nemzeti mezt. A 35 éves játékos legutóbb 2019 novemberében, Wales ellen játszott a nemzeti csapatban. 

Debrecen 20221024  Labdarúgás NB1 bajnoki mérkõzés  DVSC - Kisvárda Foto Nemzeti Sport - Kovács Péter A képen:       Dzsudzsák Balázs
Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Köszönetet mondott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetésének, Csányi Sándor elnöknek, Berzi Sándor alelnöknek és Vági Márton főtitkárnak azért, hogy megteremtették annak a lehetőségét, hogy fejlődjön a magyar futball. 

Újságírói kérdésre elárulta, válogatottbeli pályafutásának csúcspontja a 2016-os Európa-bajnokságon a végső győztes portugálok ellen 3-3-mal végződött csoportmérkőzésen lőtt két gólja volt. 

Dzsudzsák – aki körülbelül 600 jegyet vásárolt már a mérkőzésre, csak a szülőfalujából 210-en érkeznek majd a fővárosba – elárulta, egyelőre még nem volt szó arról, mennyit játszik vasárnap a Puskás Arénában. 

Ugyancsak újságírói kérdésre a felvetődő negatív kritikákat illetően azt mondta,

tisztában van azzal, nincs olyan, hogy mindig süt a nap, 

ám véleménye szerint 108 válogatott mérkőzést senki sem kap ajándékba. Dzsudzsák 2007. július 2-án Görögországban mutatkozott be a válogatottban, és most szintén a görögök ellen búcsúzik.