Szerződést hosszabbítana Lionel Messivel a francia Paris Saint-Germain csapata, ám erről csak a katari világbajnokságot követően ülnek le tárgyalni a világ legjobban fizetett sportólójával – közölte Nasszer el-Kelaifi, a csapat elnöke.

Argentina v Australia: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022 Lionel Messi right winger of Argentina and Paris Saint-Germain during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Argentina and Australia at Ahmad Bin Ali Stadium on December 3, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Fotó: NurPhoto / Getty Images

A Sky Sports Newsnak nyilatkozó vezető mosollyal reagált a pletykákra, mely szerint a hétszeres aranylabdás labdarúgó az amerikai bajnokságban, az MLS-ben folytatná pályafutását a nyáron lejáró szerződését követően, és közölte, hogy a 35 éves Messi boldog Párizsban.

El-Kelaifi hozzátette, hogy a 2021-ben, a spanyol La Liga pénzügyi fair play szabályai miatt szabadon igazolhatóvá vált, és ilyen módon megszerzett focistával abban egyeztek meg, hogy csak a világbajnokságot követően ülnek le tárgyalni, ám szerinte 

mind a klub, mind az argentin nagyon örült, amikor szóba került a közös munka folytatása.

A 49 éves üzletember további szerződésekről is beszélt a brit televíziónak adott interjújában, így felmerült a nyáron szabadon igazolhatóvá váló, 25 éves szélső, Marcus Rashford átigazolása is, ám egyelőre őt is hagyják a világbajnokságra koncentrálni. El-Kelaifi úgy véli, hiába jár le nyáron Messi örök riválisának, a 37 éves Crisitiano Ronaldónak is a kontraktusa, és hiába viccelt a portugál azzal, hogy közös csapatban hány mezt adnának el vetélytársával, lehetetlen, hogy a PSG őt is leigazolja.

Az argentin szupersztárt időközben egy mexikói képviselő kitiltaná az országból, miután a két csapat mérkőzésén gólt is szerző csatár a meccs után rálépett a mexikói mezre az öltözőben – írja Daily Mail. A mérkőzést egyébként 2-0-ra az argentinok nyerték meg.