Csődöt jelentett a Liverpool és az Arsenal korábbi kiválósága, Jermaine Pennant, aki brit sajtóhírek szerint legalább 1 millió fontos tartozást halmozott fel az évek során a bankok, közüzemű társaságok és az állam felé, ezért hamarosan bíróság elé kell állnia.

Jermaine Pennant
Fotó: AFP

A korábban a hírességek Big Brotherjében is szereplő labdarúgó tehetséges szélső volt, és valószínűleg viselkedése, hozzáállása miatt nem ért el még nagyobb sikereket pályafutása során. Már az utánpótlás-válogatottban is rendszeresen büntették fegyelmi problémák miatt, a balhékból pedig később sem volt hiány.

Számtalan alkalommal kellett bíróság elé állnia ittas vezetésért, az egyik ilyen tárgyalás során kiderült, hogy nem tud írni – nem mellesleg a rendőröknek először csapattársa, Ashley Cole nevében mutatkozott be.

Az ittas vezetés miatt börtönben is ült, később pedig azzal került a hírekbe, hogy a vasútállomáson találták meg az egyik luxusautóját, tele parkolási büntetéssel. Utólag ezt azzal magyarázta: elfelejtette, hogy övé az autó…

Pennant hivatalosan 2019-ben vonult vissza, azt követően inkább magánéletével tűnt fel a címlapokon. A 2006-ban megvásárolt 3 millió fontos házából kiköltözött 2020-ban, amikor szakítottak akkori barátnőjével, az ingatlant később drogbandák vették birtokba, a rendőrségnek kellett megtisztítania a terepet.