Farhad Moshiri, az angol labdarúgó-bajnokságban kiesőhelyen álló Everton többségi tulajdonosa szerint a klub nem eladó, de folynak tárgyalások lehetséges befektetőkkel annak érdekében, hogy finanszírozható legyen a csapat új stadionjának a megépítése.

Everton v West Ham United - Premier League LIVERPOOL, ENGLAND - OCTOBER 30: Fans outside Goodison Park, home stadium of Everton in the build up to kick off during the Premier League match between Everton and West Ham United at Goodison Park on October 30, 2016 in Liverpool, England. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
Everton focicsapat
Nagy a szurkolói elégedetlenség: az Eveton focicsapata kiesőhelyen áll a bajnokságban.
Fotó: Robbie Jay Barratt / AMA

Az Everton hétfőn menesztette a vezetőedzői posztról Frank Lampardot, miután az együttes húsz mérkőzésen mindössze 15 pontot szerzett, és a tabella utolsó előtti pozícióját foglalja el.

A második számú liverpooli labdarúgócsapat szurkolói az elmúlt hetekben nemtetszésüknek adtak hangot, sőt, tüntetéseket is szerveztek, de elsősorban nem a játékot vagy Lampardot, hanem az egyesület vezetőségét kritizálták.

Moshiri az Everton weboldalán közzétett interjúban elmondta, mindent megtesz azért, hogy visszaállítsa a drukkerek bizalmát.

Közel állunk ahhoz, hogy megállapodás szülessen egy befektetővel, de itt nem a klub eladásáról van szó, hanem arról, hogy szponzorációs és kereskedelmi területen szeretnék több tapasztalattal rendelkező partnert bevonni

– jelentette ki a brit-iráni többségi tulajdonos.

Legutóbb a Liverpool korábbi védője, a gyermekkora óta Everton-szurkoló Jamie Carragher kritizálta élesen a klubvezetést, amikor azt állította, hogy Angliában jelenleg az Everton a legrosszabbul irányított klub, Moshirinek pedig sok pénze van, de fogalma sincs arról, hogy mit csinál.

Az Everton a Premier League 22. fordulójának jövő szombati játéknapján a listavezető Arsenalt fogadja.

A Manchester City termelte a legtöbb pénzt a tavalyi szezonban is

Az előző évhez hasonlóan a Manchester City érte el a legnagyobb bevételt a futballklubok közül a Deloitte könyvvizsgáló cég éves felmérése szerint.