Nyáron az angol első osztályban köthet ki a brazil sztár, Neymar – írt az ESPN. A Paris Saint-Germain katari elnöke, Nasszer al-Khelaifi és a Chelsea amerikai társtulajdonosa, Todd Boehly már találkoztak is egymással, hogy megbeszéljék a lehetséges átigazolás részleteit.

Fotó: Nicolas Tucat / AFP

A PSG már tavaly nyáron eladta volna Neymar játékjogát, de évi 30 millió eurós fizetését egyetlen csapat sem volt hajlandó átvállalni. A brazil klasszis a múlt héten töltötte be a 31. életévét, szerződése 2027 júniusáig köti a párizsi együtteshez, ahol a hírek szerint már nem látják szívesen. Úgy tudni, Boehlynak már a nyáron felajánlották, de akkor az amerikai milliárdos végül nem csapott le a lehetőségre. Ekkor még a Kékek korábbi menedzsere, Thomas Tuchel is lobbizott a dél-amerikai sztárért.

A hírek szerint a Neymar-üzlet mellett a felek a marokkói Hakim Zijech meghiúsult téli klubváltását is megvitatták.

Messi az Egyesült Államok felé veheti az irányt

Eközben az Inter Miami jó eséllyel leigazolhatja Lionel Messit a párizsiaktól. A Daily Mail arról ír, hogy az argentin és családja nem szívesen maradna a francia fővárosban, hanem inkább az Egyesült Államokban kezdenének új életet. Messi szívesen csatlakozna David Beckham MLS-csapatához.

Roman Abramovics távozása óta több mint félmilliárd fontot költött a Chelsea

A Chelsea több mint félmilliárd fontot költött igazolásokra a 2022. májusi tulajdonosváltás óta. A csapatot Todd Boehly amerikai üzletember vásárolta meg, miután az angol labdarúgó-szövetség távozásra kényszerítette a korábbi tulajdonos Roman Abramovicsot. Az orosz üzletembernek az orosz–ukrán háború és Vlagyimir Putyinhoz köthető kapcsolatai miatt kellett túladnia a londoni Kékeken.

Az újdonsült világbajnok szerződése Neymar kontraktusával ellentétben hamarosan lejár, papíron már csak május végéig a PSG játékosa, noha a szerződéshosszabbításról már egy ideje zajlanak a tárgyalások. Messi a L’Equipe című francia lap szerint nem szívesen maradna Franciaországban.

A Major League Soccer (MLS) vezetősége abban bízik, hogy az argentin érkezése fellendíthetné a liga növekvő hírnevét. A Daily Mail azt is hozzátette, hogy 

Messinek már egyébként is van ingatlanja Miamiban, ahol rendszeresen nyaral a családjával.

A Sportsmail eközben arról számol be, hogy az egyetlen buktató a fizetés lehet. Az Egyesült Államokban ugyanis szigorúak a sportolói fizetésekre vonatkozó korlátozások, tehát biztosan nem kaphatná meg a heti 1,45 millió dolláros fizetést, amelyet jelenleg a PSG ad neki. Ennek ellenére a márkaépítésen keresztül egy rendkívül jövedelmező üzletet építhetne ki az argentin.

A hírek szerint Messi az USA legjobban fizetett futballistája lenne.

Az Inter Miami edzője, Beckham egykori manchesteri csapattársa, Phil Neville nem zárta ki a szerződés lehetőségét.