A tunéziai Hicham Bouajila tavaly decemberben tett panaszt a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban éllovas, a Bajnokok Ligájában pedig nyolcaddöntős Paris Saint-Germain (PSG) ellen, azt állítva, hogy 

Nasszer el-Kelaifi klubelnök tanácsadója volt, de munkájáért csak szórványosan kapott fizetést. 

Paris Saint-Germain v Juventus: Group H - UEFA Champions League
A vád szerint nem minden megbízás és kifizetés ment asztal felett a PSG-nél.
Fotó: DeFodi Images

A tunéziai vádja szerint a munkaadója nem jelentette be hivatalosan, juttatásait pedig egy dohai teniszakadémián keresztül kapta.

Sosem alkalmazta őt a PSG

– tagadta a vádat a francia L’Equipé sportnapilapnak reagálva a PSG, amelynek hivatalosan a Qatar Sports Investments nevű cég a tulajdonosa, a gyakorlatban a katari állam.

Hét másik klubbal együtt 2022-ben a PSG-t is megbüntette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a pénzügyi szabályok (FFP) megsértése miatt. 

A nyolc szabályszegésen kapott egyesület közül a párizsiak kapták a legnagyobb, 65 millió eurós (25,6 milliárd forintos) pénzbüntetést, amiből azonban csak 10 millió eurót (3,9 milliárd forint) kellett befizetni azonnal, a többi felfüggesztett büntetés, illetve az UEFA későbbi pénzdíjaiból vonhatják le.

Mindezek mellett a PSG a pályán relatíve sikeres: a világ legnevesebb és legértékesebb játékosai közül a friss világbajnok Argentína csapatkapitánya, a hétszeres aranylabdás Lionel Messi, a francia válogatott legjobbja, Kylian Mbappe és a brazilok sztárja, Neymar is a keretéhez tartozik. A Franciaországban nyilvánvaló pénzügyi és így erőfölényben lévő csapat a bajnokságokat szinte versenytárs nélkül nyeri, a BL-ben azonban egyelőre nem jutott a csúcsra – jövő héten a német Bayern Münchennel találkozik a nyolcaddöntő első mérkőzésén –, pedig ez a katari nemzetiségű el-Kelaifi elnök legfőbb vágya.

El-Kelaifi amúgy bizonyos értelemben különutas az európai topfutball vezetői között, hiszen ő eleve nemet mondott a később pillanatok alatt összedőlő európai Szuperliga ötletére.