Először a Világgazdaság írta meg, hogy az MVM Dome-ban találkozik az észak-amerikai profi ligában (NHL) szereplő sztárokkal teletűzdelt kanadai férfi jégkorong-válogatottal az A csoportos világbajnokságra készülő magyar csapat. A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) hétfői közleményében tudatta, hogy a sportág nagyhatalma, 27-szeres világbajnoka május 9-én játszik felkészülési meccset a 20 ezer férőhelyes népligeti multifunkcionális sportcsarnokban. Mindkét együttes számára ez lesz az utolsó teszt az elitvébé előtt – a mieink a tamperei, a kanadaiak pedig a rigai csoportban szerepelnek –, így biztos, hogy az ellenfél a legjobb keretével, tele NHL-játékosokkal érkezik a magyar fővárosba.

Az MVM Dome-ban eddig még nem rendeztek jeges sporteseményt.
Fotó: Konstantin Chalabov / AFP

Hosszú hónapok munkájával sikerült tető alá hozni ezt a régóta várt mérkőzést. Hasonló jégkorongos világsztárok az elmúlt években nem jártak Magyarországon, így igazán méltó módon avathatjuk fel az MVM Dome-ot jeges eseményen is. Reméljük, hogy telt házzal, remek hangulatban, emlékezetes módon indíthatjuk el a Tamperébe, az A csoportos vb-re utazó magyar válogatottat. Egyúttal köszönjük a HM Sportért felelős államtitkárságának az esemény megvalósításához nyújtott támogatását!

 – mondta Sipos Levente, az MJSZ főtitkára.

Kanada előtt Szlovéniával is összecsap az MVM Dome-ban Magyarország, ráadásul kétszer is. 

A május 3-i lesz az első jeges rendezvény a 2021-ben átadott létesítményben, így ez még teszteseménynek számít, erre jegyeket nem lehet kapni, de az egy nappal későbbire már igen.

A május 4-i tehát történelmi lesz, az első nyilvános hokimeccs Európa egyik legnagyobb fedett sportcsarnokában!

A kanadai csapat az elmúlt húsz évben ötször járt Magyarországon, legutóbb 2016 novemberében, amikor a Tüskecsarnokban az Európában játszókból verbuvált gárda 5–1-re legyőzte hazánkat, amely Sofron István góljával még vezetett.

A mérkőzésekre többféle jegytípus vásárolható:

  • a normál árú bérletek 15 990, 22 990 és 30 990 forintba kerülnek,
  • a Hockey Fan bérlet 44 990,
  • a Sky Platinum VIP-bérlet pedig 149 990 forint.

Korábban azt is megírtuk, hogy a legjobb kanadai hokis, Connor McDavid éves fizetése több mint egy hazai bajnokságban játszó klub költségvetése. Az Edmonton Oilers csatára 2018-ban 100 millió dolláros (36,12 milliárd forint) szerződést kötött klubjával, évente így átlagban 12,5 milliót keres (4,51 milliárd forint).