Minden idők legjobban fizetett labdarúgó-menedzsere lehet José Mourinho, amennyiben elfogadja a a szaúdiak több mint 110 millió eurós ajánlatát. Sajtóhírek szerint a portugál trénernek kétéves szerződést ajánlottak, hogy irányítsa Szaúd-Arábia válogatottját, de választhatná azt is, hogy az Al-Naszr csapatának edzője legyen, ahol újra együtt dolgozhatna Cristiano Ronaldóval – számolt be róla a Daily Mail.

Real Madrid v AC Milan - UEFA Champions League
MADRID, SPAIN - OCTOBER 19:  Head Coach Jose Mourinho (R) of Real Madrid instructs Cristiano Ronaldo during the UEFA Champions League group G match between Real Madrid and AC Milan at the Estadio Santiago Bernabeu on October 19, 2010 in Madrid, Spain.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
Cristiano Ronaldo és José Mourinho újra egy csapatba kerülhet.
Fotó: Jasper Juinen / Getty Images

Az Al-Naszr azért keres új edzőt, mert a hírek szerint a jelenlegi menedzser, a francia Rudi Garcia valószínűleg távozik a szezon végén. Érdekesség, hogy korábban Garcia is volt az AS Roma edzője, 2013 és 2016 között. A 60 éves Mourinho 2021-ben vette át az olasz klub irányítását, a szerződése 2024-ig szól a Serie A-ban jelenleg negyedik helyen álló csapatnál. Az előző szezonban megnyerték az Európai Konferencia Ligát. Ezzel Mourinho lett az első olyan edző, aki a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában és az Európai Konferencia Ligában is a csúcsra tudott érni.

A Corriere dello Sport olasz sportlap információi alapján a szaúd-arábiai megkeresés két opciót tartalmaz.

A kétéves kontratus szerint évente 60 millió euró vihet haza a portugál edző.

Ráadásul több lehetőség is nyitva ál Mourinho előtt. Amennyiben a szövetségi kapitányi posztot választja, az első szezon végén dönthet arról, hogy felbontja a szerződését, vagy meghosszabbítja a 2026-os világbajnokság végéig.

A luzitán szakember választhatja azt is, hogy az Al-Naszr edzője lesz. Ebben az esetben újra együtt dolgozhatna honfitársával, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóval. CR7 a 2022-es, Portugália számára egy Marokkó elleni vereséggel véget érő világbajnokság után igazolt az arab országba, ahol eddig remek formát mutat.

Mourinho és Ronaldo 2010 és 2013 között a Real Madridnál már dolgoztak együtt. Bár abban az időszakban a csúcson lévő Barcelona árnyékában csak 1-1 bajnokságot, kupát és szuperkupát tudtak nyerni, Ronaldo a 2013-as szezon végén hazavihette az Aranylabdát.

Teljesen mindegy, ki, mit csinál a pályán, a neten Cristiano Ronaldo a legnagyobb

Tudományos kutatás is kimutatta, hogy Cristiano Ronaldo nemcsak utolérhetetlen a közösségi médiában, az ő nevével bárki feltörhet a listákon, az pedig már alig számít, hogy milyen a pályán nyújtott sportteljesítmény: a top 10-es listára már nem is aktív focista is felfért…