Kedden derült ki, hogy a Paris Saint-Germain (PSG) nem hajlandó meghosszabbítani a szerződését az argentin világbajnok és hétszeres aranylabdás labdarúgóval, Lionel Messivel. A francia csapatnál az verte ki a biztosítékot, hogy Messi a Lorient elleni 3–1-es vereséget követően elutazott Párizsból Szaúd-Arábiába. Engedély nélkül maradt távol a csapat edzésétől, ami megbocsáthatatlan vétségnek minősült. Ezt csak tetézi, hogy a klasszis nem pihenni ment az arab országba, hanem új szerződésének az előkészítését intézte.

Paris Saint-Germain v Riyadh XI - Winter Tour 2023 Day 2
RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 19: Lionel Messi of Paris Saint-Germain collects their winners medal following the Winter Tour 2023 friendly between Paris Saint-Germain and Riyadh XI at King Fahd International Stadium on January 19, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)
Fotó: Getty Images

A szaúdi kormány illetékesei minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy Messit a szaúdi ligába csábítsák. 

A Telegraph írt arról, hogy az argentin elé egy akkor számot írtak a papírra a tisztségviselők, ami mellett eltörpül Cristiano Ronaldo évi 200 millió eurós álomfizetése. Ronaldo december végén írt alá a szaúdi Al-Nasszr csapathoz, azt követően, hogy a Manchester United szerződést bontott vele.

Szaúdi fizetésének töredékével is a világ legjobban kereső sportolója lett Cristiano Ronaldo

2022 májusa óta Cristiano Ronaldo kereste a legtöbb pénzt sportolóként. A portugál klasszis vagyona 136 millió dollárral, átszámolva 46 milliárd forinttal gyarapodott egy év alatt. Érdekesség, hogy ebből csak 46 millió dollárt kapott fizetésként, a többi pénzt szponzorációkból szedte össze a labdarúgó. A ranglista első három fokán focisták szerepelnek, a negyedik helyre fért fel LeBron James.

A szaúdi kormány illetékesei rádobnak egy lapáttal Ronaldo fizetésére, hiszen Lionel Messinek évi több mint 360 millió eurót ajánlottak fel. Az argentin focista a nyáron szabadon igazolható, mivel a szerződése lejár a PSG-nél.

Azt még nem tudni, hogy szaúd-arábiai Pro Liga melyik klubjába igazolhat, de 

legtöbben az Al-Hilalt emlegetik.

A Goal.com arról írt, hogy jelenleg nagy esély van Messi szaúdi kalandjára, de állítólag a sztár mérlegeli a lehetőségeit. A hírek szerint nagyon szeretne visszatérni a Barcelonához, illetve az Inter Miamitól is ajánlatra vár. Ennek ellenére a szaúdi kormány elszántnak tűnik azzal kapcsolatban, hogy az országba csábítsa a klasszist, különösen úgy, hogy a liga jelenlegi húzóneve, Cristano Ronaldo a távozás szélén van.