A Borussia Dortmundtól a Real Madridhoz igazolt Jude Bellingham angol válogatott labdarúgó. 

A 19 éves középpályás 103 millió euróért költözik a spanyol fővárosba. 

A Bundesligában legutóbb a játékostársak által az idény legjobbjává választott Bellingham 2020-ban szerződött a másodosztályú Birminghamtől a német egyesülethez 25 millióért, és 2021-ben kupaelsőséget, a bajnokságban pedig három ezüstérmet szerzett a Borussiával.  

Bellingham a Dortmund történetének a második legjövedelmezőbb játékosa, a 2017-ben az FC Barcelonának eladott Ousmane Dembéléért 140 milliót kasszírozott a sárga-fekete egyesület. 

Korábban a Világgazdaság megírta: június közepétől augusztus végéig dől el, hogy a klubok milyen kerettel vágnak neki a következő bajnoki versenyfutásnak. Minden nyárnak megvannak a slágerjátékosai, akikért a legnagyobb csapatok állnak sorba.  

Arról is írtunk, hogy az idei átigazolási időszak egyik, ha nem a legkeresettebb labdarúgója a Borussia Dortmund fiatal angol csapatkapitánya, Jude Bellingham. A 19 éves angol középpályás árát a Transfermarkt 120 millió euróra becsülte, és valószínűsítettük, hogy a komoly érdeklődőknek ennél nagyobb összeget kell letenniük a németek asztalára.