Világcsúcsot jelentő összeget, 300 millió dollárt ajánlott a francia PSG-nek a szaúdi al-Hilal labdarúgócsapat Kylian Mbappéért. Az ajánlat igazi bombaként csapódott be a nyári átigazolási szezonba, miután a párizsi klub megerősítette a szaúdi együttes érdeklődését, egyúttal engedélyt adott, hogy az al-Hilal tárgyaljon a francia válogatottal 2018-ban világbajnok csatárral.

PSG vs Clermont Foot - French Ligue 1
PARIS, FRANCE - JUNE 03: Kylian Mbappe of Paris Saint Germain (PSG) during the French league football match between Paris Saint Germin (PSG) and Clermont Foot at Parc des Princes stadium, in Paris, on June 03, 2023. Ibrahim Ezzat / Anadolu Agency (Photo by Ibrahim Ezzat / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó:  Ibrahim Ezzat / AFP

A 24 éves Mbappé nem élt az egyéves opcióval, így a következő idény végén ingyen távozhatna a PSG-től, amikor a várakozások szerint a Real Madridban folytatná a pályafutását. Az átigazolási rekordot Neymar tartja, akit a PSG 2017-ben 222 millió euróért igazolt a Barcelonától. Most viszont Mbappé lepipálhatja, de nem is ez a legpikánsabb az ügyben. 

Hiába öntik bele a pénzt, nem érhet csúcsra a PSG – legalábbis a volt német válogatott játékos szerint

Bármennyi pénzt öntenek is a PSG-be, akkor sem képes felkapaszkodni Európa trónjára.

Az al-Hilal ugyanis irtózatos fizetést adna Mbappénak erre az egy évre, hogy utána a Real Madridhoz szerződhessen. A francia sztár ugyanis egy év alatt 700 millió dollárt, azaz heti 13,4 milliót, forintba átszámítva több mint 4,5 milliárdot keresne. Azaz egyetlen egy perc alatt (még a pihenőnapján is) többet keresne, mint a havi magyar átlagkereset, nagyjából 450 ezer forintot. Ezzel az összeggel pedig egyetlen klub sem versenyezhet. 

Ennek ellenére a hírek szerint többen is megpróbálnak: a Barcelona és a Chelsea is felvette a kapcsolatot a francia sztárjátékos ügynökeivel.