Nagy változások zajlanak a sorozatban öt bajnoki címet nyerő Ferencváros labdarúgócsapatánál. A Fradi egy héttel ezelőtt még a Feröer-szigeteki KÍ Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre és a remélt továbbjutásra készült, a szerdai csúfos vereség óta azonban már az UEFA Európa Konferencia Liga felé kell fordítania a figyelmét a fővárosi klubnak, és új edzőt is kell keresnie, mivel a hazai 0-3 az orosz Sztanyiszlav Csercseszov állásába került.

Fradi
Ideiglenesen Máté Csaba irányíthatja a Fradit.
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Az FTC ideiglenesen az eddigi másodedzőt, Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával. Az 54 esztendős szakembernek nem lesz ismeretlen a terep, ugyanis 2012 óta a klub alkalmazásában áll. Ráadásul kétszer már betöltötte az ideiglenes vezetőedzői pozíciót, ugyanis 2013. decemberében, Ricardo Moniz távozása után két meccsen irányította a csapatot, majd 2021. decemberében, Peter Stöger távozása után, Sztanyiszlav Csercseszov érkezése előtt szintén egy meccsen ő dirigálhatott a pálya széléről a zöld-fehéreknek.

Máté segítője a brazil származású, a magyar válogatottban 16 alkalommal pályára lépő Leandro de Almeida lesz, aki 2002 és 2006 között, valamint 2015 és 2020 között volt a csapat játékosa. 2020-as visszavonulását követően rendszeresen pályára lépett a Fradi második csapatában, amely a harmadosztályban játszik.

Bár Máté eddigi megbízatásai ideiglenesnek bizonyultak, ameddig az új vezetőedzőt megtalálják, az Üllői129 értesülései szerint ezúttal a páros véglegesítése is egyike a lehetséges opcióknak.

A portál arról is beszámolt, hogy az NB I.-be frissen feljutó Diósgyőrnél állítólag azon aggódnak, hogy a csapatot rendbe tevő és feljuttató ifj. Szergej Kuznyecov is egyike lehet azoknak, akiket megkeres a Ferencváros. Az ukrán származású szakember korábban a Fradiban nevelkedett, az apja, a középhátvéd idősebb Szergej Kuznyecov pedig a csapat alapembere volt az 1995–1996-os BL-csoportkörbe kerülés idején.

A szurkolók körében ilyen helyzetekben mindig felmerül Lipcsei Péter is, mint opció. 

A klub színeiben a legtöbb mérkőzésen pályára lépő játékos nevét a mérkőzés végéhez közeledve már szerdán is többször skandálták. Az 58-szoros válogatott klubikonnak azonban még nincs edzői tapasztalata a legmagasabb szinten, a Fradi taralékcsapatát irányította korábban, 2017 óta pedig a másodosztályú Soroksár vezetőedzője.

Némi aprópénzt még kereshet Európában a Fradi, de a Konferencia-liga sehol sincs a BL-hez képest

Fél évtizedes szakmai fejlődés és anyagi fellendülés után a Ferencváros labdarúgócsapata tegnap döbbenetre kiesett a Bajnokok Ligája legelső selejtezőkörében a feröeri KÍ ellen. Noha a legutóbbi pénzügyi évben majd másfél milliárd forintos hasznot regisztrált a klub, az idei európai kupakudarc mindenképp nyomot hagy majd az elszámoláson. Pedig a Konferencia-ligában még folytathatja a csapat.