A FIFA 90 napra felfüggesztette a spanyol labdarúgó-szövetség elnökét, Luis Rubialest szombaton, miközben a szervezet fegyelmi bizottsága vizsgálja a sportvezető viselkedését a női futball világbajnokság döntőjét követően.

FIFA Womens World Cup 2023 Final - Spain v England - Stadium AustraliaFIFA Womens World Cup 2023 Final - Spain v England - Stadium AustraliaSydney, Australia, August 20th 2023: Jenni Hermoso (10 Spain) hugs president of the RFEF Luis Rubiales during the FIFA Womens World Cup 2023 Final football match between Spain and England at Stadium Australia in Sydney, Australia.  (Noe Llamas / SPP)
Fotó: Northfoto

Mint ismert, Rubiales a döntő után megcsókolta a spanyol válogatott játékosát, Jenni Hermosót, annak akarata ellenére. A világbajnok spanyol női válogatott korábban bejelentette, hogy mindaddig nem lépnek pályára, amíg a szövetségi vezető nem mond le, márpedig Rubiales erre nem hajlandó, sőt az ősrégi„"ő is akarta” védekezéssel magát kívánja áldozatként beállítani az ügyben. Hermoso tagadja, hogy a szövetség elnöke igazat mondana.

A FIFA még csütörtökön indított fegyelmi eljárást Rubiales ellen. Lemondását a válogatott mellett a spanyol kormány és több klubcsapat is szorgalmazza – idézi fel az AP hírügynökség.